11 terörist daha öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

11 terörist daha öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 07:47

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Aktütün Köyü’ndeki Jandarma Karakoluna saldırarak 6 askeri şehit eden PKK’lı teröristle ağır darbe indirildi.

Saldırının ardından 19 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda, 11 PKK'lı daha ölürken, 20'den fazlasının da yaralandı. Teröristlerin dinlenen telsiz konuşmalarında, ölen PKK'lıların cesetlerini, Türkiye sınırına yakın Herki Deresi’ne attığı belirlendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil'deki örgüt kampına hava operasyonunda ağır darbe yedikten sonra Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Aktütün Köyü’ndeki Jandarma Karakol Komutanlığı’na 9 Mayıs gecesi saldıran bölücü teröristlere, bir darbe daha vuruldu. Zap, Çemço ve Avaşin kamplarında toplanıp Basyan Vadisi'ni kullanarak Aktütün Jandarma Karakolu yakınlarına gelerek uçaksavar, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran yaklaşık 200 kişilik teröriste anında verilen karşılıkla 19 terörist öldürülürken, 6 Mehmetçik şehit olmuştu.

Bölücü teröristlerin saat 18.30’da düzenlediği saldırının ardından hava destekli başlatılan ve sabahın erken saatlerine kadar süren operasyonlarda, sık sık sıcak temaslar sağlandı. Sikorsky helikopterlerin bölgeye indirdiği özel komando ve jandarma özel hareket timleri, kobra ve süper kobra helikopterlerin kaçış güzergahlarını kapattığı teröristlerden 11'i daha öldürürken, 20’den fazla terörist de yaraladı.

CESETLERİ HERKİ DERESİNE ATTILAR

Mehmetçiğin bölgedeki kapsamlı operasyonun ardından PKK’lı teröristlerin aldığı darbenin boyutları ise dinlenen telsizler konuşmalarıyla ortaya çıkıyor. Teröristler kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında 30’dan fazla arkadaşlarının öldüğünü ve 20’den fazla da yaralının olduğunu; ölen teröristlere ait cesetlerin de bir kısmının Aktütün Köyü’ne yakın olan Kuzey Irak sınırlarındaki Herki Deresi’ne atıldığı belirtildi.

YİYECEK SIKINTISI ÇEKİYORLAR

Üst düzey bir askeri yetkili, Aktütün Jandarma Karakolu’na saldıran terörist grubun tamamen imha edilmesi için bölgedeki operasyonların hız kesmeden sürdürüldüğünü söyledi. Sayıları 200 civarında olduğu tahmin edilen teröristleri tüm geçiş güzergahlarının kapatılması yüzünden yine telsizlerden yapılan anoslarla teröristlerin sık sık diğer gruplardan acil sağlık ve yiyecek talabinde bulundukları belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!