Acı duymama hastası Alkan'ın acı ölümü

Güncelleme Tarihi:

Acı duymama hastası Alkanın acı ölümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 14:47

DÜNYA'da ender görülen HSAN hastalığına yakalanıp acı ve ağrı duygusu bulunmayan 18 yaşındaki Alkan Kayadibi yaşamını yitirdi.

Doğduğundan beri hastalığa karşı birlikte mücadele ettiği oğlunu kaybetmenin acısını yaşayan öğretmen baba Cemal Kayadibi, “Hastalığı doğuştandı. Dünya'da 40 kişide görüldüğünü öğrendik. Sobaya dokunsa eli yanmazdı, acı hissi olmadığı için parmaklarını yemeye çalışırdı. Gitmediğimiz doktor, başvurmadığımız hastane kalmadı. Ancak tedavisi olmadığı için genç yaşta kaybettik” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Yeşilyurt Semti'ndeki Yüzbaşı Şerafettin İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan 48 yaşındaki Cemal Kayadibi, sabah saatlerinde mesaisine gitmek için evinden çıkacağı sırada, yatağında uyuyan 3 çocuğundan Alkan Kayadibi'nin hareketsiz olduğunu farketti. Tüm çabalarına rağmen oğlunu kendine getiremeyen baba Kayadibi, sağlık ekiplerine ve polise haber verdi. İhbar üzerine eve gelen ekipler, 18 yaşındaki Alkan Kayadibi'nin öldüğünü, şüpheli bir durumun olmadığını belirledi.

DOĞDUĞUNDAN BERİ ACIYI TATMAMIŞ

Alkan'ın ölümü ailesini yasa boğaken, dünyaya geldiğinden beri yaşadıkları dram ise yürekleri dağladı. Genç yaşta yaşamını yitiren Alkan Kayadibi'nin, doğuştan dünyada ender rastlanan HSAN Tip 4 (Herediter Sensorial Blutenoik Norropin) hastası olduğu ortaya çıktı. Kayadibi'nin acı ve ağrı duygusunun bulunmadığı ve hastalığının tedavisi olmadığı belirtildi. Beyindeki acı merkezinin bulunmaması nedeniyle, sobaya elini dokunsa yanmayan, terlemeyen, parmaklarını acı hissetmediği için yemeye çalışan oğlunun ardından gözyaşı döken baba Kayadibi, “Doğduğundan beri bu hastalıkla mücadele ediyorduk. Dünyada 40 kişide görüldüğünü öğrendik. Gitmediğimiz doktor, başvurmadığımız hastane kalmadı. Ancak tedavisi olmadığı için genç yaşta yitirdik” diyerek gözyaşı döktü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!