Karasu’da termik santral öfkesi

Güncelleme Tarihi:

Karasu’da termik santral öfkesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 16:41

SAKARYA'nın Karasu ilçesinde kurulması planlanan termik santral için yapılmak istenen bilgilendirme toplantısını ilçe halkı pankartlarla bastı. Toplantı için gelen firma yetkilileri ise polis gözetiminde arka kapıdan kaçmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

TOPLANTI SALONUNDAN FOTOĞRAFLAR

Toplantının yapılacağı salona gelerek sloganlar atan kadınlı erkekli yaklaşık bin kişi salonu terketmeyince, bilgi vermeye gelen firma yetkilileri polisin koruması altında salondan çıkarılıp minibüsle uzaklaştırıldı.

Karasu'da kurulması gündeme gelen termik santralla ilgili bilgilendirilme toplantısı yapılması kararlaştırıldı. Bölgede daha önceden rüzgar enerjisi santrali kurulması düşünülürken, onun yerine yerine ithal kömürle çalışacak olan 1200 mw gücünde termik santral kurulacağının açıklanması ilçe sakinlerini öfkelendirdi. İlçedeki sivil toplum örgütlerinin biraraya gelerek kurdukları Karasu Sivil İnisiyatifi hemen harekete geçti. Bir süredir eylemler yapan grup, santralı yapmayı planlayan Fransız Suez firması yetkililerinin halkı bilgilendirme toplantısı yapmak istediğini haber alınca eylem kararı aldı.

SLOGANLAR ATIP KONUŞTURMADILAR

Ankara'dan gelen Çevre ve Orman Bakanlığı görevlilerinin de gözetiminde planlanan toplantının yapılacağı Karasu Sehit Usteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans salonunun bahçesinde toplanan çoğunluğu kadın bin kişi, termik santral yapılmaması için sloganlar attı. Daha sonra toplantının yapılacağı salona giren ilçe sakinleri, Suez firması yetkilileri açıklama yapacakları sırada sloganlar atarak onları konuşturmadı. Salonda polislerin önlem alarak taşkınlık yapmasını engellediği kalabalık yaklaşık yarım saat süreyle termik santral karşıtı eylemlerini sürdürünce salonda bulunan Valilik yetkilileri toplantının sürdürülmesinin sakıncalı olabileceğini söyleyerek iptal edilmesini istedi. Bu isteği Suez firması temsilcileri Engin Şengil, Olcay Oymak. Mustafa Tokgöz ve Fransız Philippe Lekane ile diğer yetkililer de olumlu bulunca iptal kararı alındı.

POLİS OTOSUYLA GÖTÜRÜLDÜLER

Termik Santral karşıtı eylem yüzünden toplantıya katılan firma yetkilileri dışarıya salonun arka kapısından çıkartılırken, yaklaşık 50 kişilik grup üzerlerine yürümek istedi. Ancak polis engel oldu. Tansiyonun artması üzerine Suez firması yetkilileri polis tarafından Çevik Kuvvet otosuna bihdirilerek uzaklaştırıldı.
Sakarya Karasu Sivil İnisiyatif Genel Sekreteri Enver Albayrak bölgeye termik santral kurulmaması için eylemlerine devam edeceklerini söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!