Emniyet'ten şaşırtan Güney açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Emniyetten şaşırtan Güney açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 16:40

“Ergenekon” davasına bakan Mahkeme Heyeti, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Kocaeli'nde görevli olduğu tarihler içerisinde 4 tane faili meçhul olay tespit edildiğini ilettiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, dosyaya konulan cevabi yazıları okudu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından gönderilen yazıda, emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün Kocaeli'nde görevli olduğu tarihler içinde, 4 tane faili meçhul olayın tespit edildiğinin bildirildiğini belirten Şengün, Murat Baysal, Remziye Kurnaz, Hüseyin Oruç ve Hasan Doğan'ın ölümlerinin “faili meçhul” olarak kayda geçtiğini söyledi.

Şengün, Başbakanlık Teftiş Kurulu ve TBMM Meclis Araştırma Komisyonunun, Susurluk'a ilişkin raporlarının da mahkemeye ulaştığını belirtti. Köksal Şengün, Başbakanlık Teftiş Kurulunun raporu gönderirken kendilerinde başka bir nüsha ve ek olmadığını bildirdiğini de kaydetti.

Emniyet Genel Müdürlüğünden mahkemeye gönderilen yazıda da, 12 Haziran 2007'ye kadar “Ergenekon” örgütü bilinmediği için bu tarihe kadar yapılan eylemlerin, bu örgütle anlamlandırılamadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yine aynı kurumdan gelen yazıda, “Tuncay Güney'in 2001'de emniyetteki mülakatına ilişkin kasetin de kendilerine bildirilmediği” kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!