Ergenekon’da son dalga özel harekáta

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon’da son dalga özel harekáta
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 00:00

Ergenekon’nun son dalgasında 15 ilde operasyon yapıldı. Türk Metal Sendikası Başkanı ve yöneticileri, muvazzaf albay, üsteğmen, teğmen ve biri İl Emniyet Amiri çok sayıda özel harekát polisi ile gazeteci Ünal İnanç, Verso Siyasal Araştırmalar Merkezi sahibi Erhan Göksel, Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreter Yardımcısı Savaş Avcı da dahil 35 kişi gözaltına alındı.

Türk Metal Sendikası'nda arama / Foto Galeri

Erhan Göksel gözaltında / Foto Galeri

Mustafa Özbek böyle gözaltına alındı / Foto GaleriÂ

TÃœRKÄ°YE
dün sabah, yeni Ergenekon dalgasıyla uyandı. Bu kez 15 ilde aralarında muvazzaf albay, teğmen ve özel harekát polislerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Türk Metal Sendikası Başkanı ve hükümete sert muhalefeti ile bilinen ART Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özbek, duayen polis muhabiri Ünal İnanç da evlerinde gözaltına alınarak Ergenekon soruşturması kapsamında, İstanbul’a gönderildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Zekeriya Öz’ün talimatıyla, polis dün sabah 07.00’de Ankara’da çeşitli adreslere baskın yaptı. Mustafa Özbek’in yanı sıra Türk Metal’in Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce, Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır, eski Genel Sekreteri Süleyman Erdinç, Araştırmacı Erhan Göksel ve Sanayi Bakanlığı bürokratı Savaş Avcı da gözaltına alındı. Duayen polis muhabiri, gazeteci Ünal İnanç, bulunduğu İstanbul’da gözaltına alınırken, Ankara dışında bulunan Türk Metal ve Türk-İş’in Yönetim Kurulu üyesi Behrul Kavlak, "Ankara dışındayım, gelip teslim olacağım" dedi.

/images/100/0x0/55eb4427f018fbb8f8b610d8


Eş zamanlı operasyon çerçevesinde, Özbek’in başkanı olduğu Türk Metal Genel Merkezi, ART TV ve Beysukent’teki evinde aramalar yapıldı. Jandarma Bölgesi olduğu için evdeki aramaya jandarma da nezaret etti. Saatler süren aramalar sonunda belge, cd, bilgisayar ve dokümanlara el konuldu. Gözaltına alınanlar Ankara Adliyesi’nde Adli Tıp kontrolünden geçirildi, ifadeleri alındı ve İstanbul’a götürüldüler. Evinden çıkarken el sallayan Mustafa Özbek, Adliye’de gazetecilerin "Ne oluyor?" sorusuna, "Ne olacak, Ergenekon’dan tutukluyorlar. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor. İnşallah hukuksuzluk düzelecek" dedi. Eşinin polislerce götürülmesinden sonra Hürriyet’e konuşan Bedriye Özbek ise, "Hiçbir zaman memleket için bir hizmet yapmadılar. Memleketi alabora ettiler. Allah bunların cezasını versin. Zalimin zulmü varsa, bizim de Allahımız var. Allah büyüktür" diye isyan etti.

Gözaltını beklediklerini, kendileri için sürpriz olmadığını belirten Özbek’in oğlu Haydar Özbek de şöyle konuştu: "Bütün bunlar ABD’nin talimatıyla yapılıyor. Dinci medya, durmadan ’Gözaltına alınacak’ manşeti ata ata babamı gözaltına aldırdı. Sonunda muratlarına erdiler. Türkiye’de Türk olmanın suç olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Babam 70 yaşında ve diyabet hastası. Annem de dini bütün Müslüman, bunlar gibi naylon Müslüman değil. ART’de gerçekleri dile getirip, birilerinin kuyruğuna basınca, yıldırmak, etkisiz hale getirmek için babamı gözaltına alıyorlar." NTV’nin haberine göre, gözaltına alınan araştırmacı Erhan Göksel de, "En büyük düşmanım Ramazan Akyürek (Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı)" dedi.


Ergenekon’da son dalga özel harekáta
Haberin Devamı



http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/unal_banner.gifhttp://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ergenekon_arama.gif



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!