Kırca’ya yargısız infaz yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kırca’ya yargısız infaz yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:40

Başbakan Tayyip Erdoğan, intihar eden emekli Albay Abdülkerim Kırca ile ilgili çıkan haberlere "Yargısız infaz yapıldı" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz üzerinde oluşturulmak istenen baskıyı da kınadı. Brüksel dönüşü ayağının tozuyla Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Ergenekon soruşturması ve Kırca haberleriyle ilgili şunları söyledi: "Sayın Kırca’ya rahmet diliyorum. Ta başından beri birşey söylüyoruz. Yargıya kimsenin müdahale etmemesi gerekir. Yargı süreci bitmeden kimseyi suçlu ilan etmeye kimsenin hakkı yoktur. Ülkemizde maalesef yargısız infaz yapan kuruluşlar, kişiler ve medya yazarları var. Bu yargısız infazı siyasetçinin de yapmaması gerekir. Suç sabit olmadıkça kimseyi suçlu ilan edemeyiz. Suç sabit olmadıkça kimseyi suçlu ilan edemezsiniz.

Adalet bunun için vardır, hukuk bunun için işlemelidir. Şu anda yargı süreci vardır. Herkesin buna saygı duyması gerekir. Savcı üzerindeki baskıları da kınıyorum. Hukukçuların bu saygıyı göstermemesini kınıyorum."

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bugün Çankaya Köşkü’nde yasama yürütme ve yargı erkleriyle buluşması konusunda, "Şu an sadece yeni yıl sebebiyle Cumhurbaşkanı’nın bize vereceği bir yemek olduğunu biliyorum. O kadar " dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!