Yanan yatta sızan oğlunu alevlerin arasından kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Yanan yatta sızan oğlunu alevlerin arasından kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 11:38

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, aşırı alkol alan 32 yaşındaki Oktay Yıldız’ın, aküleri şarj etmek için motorunu çalışır vaziyette bıraktığı gezi yatında yangın çıktı.

Sızıp yattaki alevlerin arasında mahsur kalan genç kaptanı, 64 yaşındaki babası Cemil Yıldız kurtardı. Saçları, elleri ve ayakları yanan Oktay Yıldız, elbiseleriyle denize atlayıp ayılmaya çalıştı, “Ben istersem bu kafayla Amerika’ya bile giderim” dedi.

Bodrum’un Torba Limanı’nda demirli 22 metre uzunluğundaki 30 kişilik ‘Captain Oki Doki’ isimli günübirlik lüks mavi yolculuk yatında, dün saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede alev topuna dönen yatı söndürmek için çevredeki balıkçılar ile jandarma ve itfaiye ekipleri seferber oldu. Arkadaşları ile birlikte yemek yeyip alkol alan yatın sahibi ve kaptanı Oktay Yıldız’ın yattaki kamaralardan birinde uykuya daldığı öğrenilince, iskeledeki başka bir teknede bulunan babası Cemil Yıldız harekete geçti. Baba Yıldız, aşırı derece alkollü olan ve sızıp yatta mahsur kalan oğlunu kurtarmak için alevlerin arasına daldı. Oğlunu yanan yattan çıkarmayı başaran baba, söndürme çalışmalarına da yardım etti.

‘BU KAFAYLA AMERİKA'YA BİLE GİDERİM’

Saçları, elleri ve ayaklarında yanıklar oluşan, ayakta durmakta güçlük çeken alkollü Oktay Yıldız ise elbiseleriyle denizin içine yatıp ayılmaya çalıştı, yatının yanışını ve Bodrum Belediyesi itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarını izleyen Yıldız'ın, “Ben aslında alkol de aldım ama kendimi biliyorum. Yemek yedikten sonra arkadaşları gönderdim, aküleri şarj etsin diye motoru çalıştırdım. Ancak uykuya dalmışım. Ama durumum iyi. İstersem şimdi yatımı alır bu kafayla Amerika’ya bile giderim. Babam hayatımı kurtardı ama yatı kurtaramadı” diye konuşması çevredekileri gülümsetti. 15 dakika boyunca denizin içinde yatan Oktay Yıldız, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı, vücudundaki yanıkların ciddi düzeyde olmadığı tespit edildi.

‘OĞLUMUN KURTULMASI ÖNEMLİ’

4 kamara, mutfak ve banyonun bulunduğu yatın iç kısmı tamamen kül olurken başlatılan soruşturma kapsamında jandarmaya ifade veren baba Cemil Yıldız, “Yaklaşık 200 bin TL değerindeki yatta 100 bin TL’ye yakın zarar oluştu. Ancak bu hiç önemli değil. Ben oğlumun canının kurtulduğuna seviniyorum. Teknenin yanmaya başladığını fark etmeseydim, oğlum da şu anda kamarada yanmış olacaktı” dedi.
3 saatlik çalışmanın ardından söndürülebilen yangının, akülerin şarj olduğu sırada elektrik kontağındaki arızadan meydana geldiği belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!