Temiz eller operasyonu yapanlara saygı duyun

Güncelleme Tarihi:

Temiz eller operasyonu yapanlara saygı duyun
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 00:00

Başbakan Erdoğan Belçika’nın Hasselt kentinde 15 bin Türk’le buluştuğu toplantıda, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili, "Arı kovanına çomak sokulduğu için rahatsız olanlar var. Türkiye’de temiz eller operasyonunu yapanlara saygı duysunlar" dedi.

AVRUPA Birliği (AB) temsilcileri ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçiya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Limburg Bölgesi yerleşim birimlerinden Hasselt kentindeki ünlü Ethias Arena Salonu’da 15 bin kişiye hitap ederek "Avrupa’daki Türklerle gurur duyuyorum" dedi. Ergenekon soruşturması ve İsrail’in Gazze saldırısı olmak üzere gündemdeki konularla ilgili konuşan Erdoğan, dört yıl aradan sonra geldiği Belçika’daki ilk buluşmasını bu ülkedeki Türklerle yaptı. Başbakan Erdoğan, Türkiye’de temiz eller operasyonu yapanlara saygı duyulması gerektiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: "Arı kovanına çomak sokulduğu için rahatsız olanlar var. Her şey hukuk içinde olacak. Ancak İtalya’da temiz eller operasyonu olduğu zaman İtalya’yı, Türkiye’ye örnek gösterenler şu anda da Türkiye’de temiz eller operasyonunu yapanlara saygı duysunlar."

Önemli mevkilere geldiniz

"Büyük Buluşma" adını taşıyan toplantı için Belçika’nın Hasselt kentindeki "Ethias Arena" salonu seçildi. Brüksel’e yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Hasselt’e öğle saatlerine doğru binlerce vatandaş akın etti. Buluşmaya, Belçika’nın dışında Hollanda ve Almanya’dan da yüzlerce katılım olduğu bildirildi.

Avrupa’daki Türkler’e seslenen Başbakan Erdoğan, "Avrupa ülkelerinde önemli işadamları arasına girmiş vatandaşlarımız var. Yerel siyasette hatta Avrupa siyasetinde etkin milletvekillerimiz ve siyasetçilerimiz var. Bugün artık Avrupa’nın dört köşesinde sporun her alanında başarı elde etmiş kardeşlerimiz var. Onlarla da gurur duyuyoruz. Buradaki Türkler’le gurur duyuyoruz" dedi. Erdoğan’ın konuşması sık sık alkışlarla kesilirken yoğun tezahürat yapıldı.

Başınız eğik olmayacak

Erdoğan, "6 yıl önce yola çıkarken ’Bizim önemli bir hedefimiz var’ dedik. Yurt içinde ve yurtdışında vatandaşımın başı öne eğik olmamalı, olmayacak. Türkiye ve Türkiye dışında vatandaşım gurur ve onurla başı dik durabilecek. Hamdolsun 6 yıl boyunca bunu yapmak için gayretimiz sürüyor" diye konuştu.

Göreve geldiklerinde Türkiye’deki kişi başına geliri neredeyse üçe katladıklarını belirten Erdoğan, "Türkiye’yi baştan sona yenilemek için çalışıyoruz. Her şeyin başı eğitimdir. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temel taşlar. Doğuya yatırım yaptık. Bilgisayar bilmeyen öğrenci kalmadı" dedi.

İsrail, Gazze’den çekilmeli

Gazze’den gelen feryatlara karşı duyarsız kalmanın mümkün olmadığını belirten, kendisinin duygusal konuşmakla suçlandığını söyleyen Erdoğan, "Doğru söylüyorlar. Ben olaylara değil, o yavrulara duygusal yaklaşıyorum" diyerek, şöyle konuştu: "Bu sadece benim Müslüman oluşumdan değil, insan oluşumdan kaynaklanıyor. Gürcistan vurulduğu zaman da insani yardımı o ülkenin kapılarına dayayan ilk ülkeyiz. Bizim mayamızda bu var. Yaratılanı, Yaradandan ötürü seviyoruz. Birçok ülkeyi aradım, telefon diplomasisi kurduk. Gürcistan’da gösterdikleri hassasiyeti maalesef Gazze’de göstermediler. ABD de göstermedi. Batı da göstermedi. İsterdik ki, medeniyetler ittifakını kurduğumuz böyle bir dönemde Batı, mazlumların olduğu yere elini atsın. Sınırsız, orantısız bir güç kullanımı var. Temenni ederim ki, İsrail bu ateşkese uyar. Bu ateşkes, bizim ortaya koyduğumuz projeyle örtüşüyor. Ambargolar kaldırılmalı, insani yardım için kapılar açılmalıdır dedik. Yardımları ulaştıramıyoruz. İsrail birlikleri Gazze’den süratle çekilmelidir. Ulusal uzlaşı çalışmalarına hemen geçilmelidir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!