108 kişilik kadro için 10 bin başvuru

Güncelleme Tarihi:

108 kişilik kadro için 10 bin başvuru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 21:19

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM), Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesindeki işletmesinde açılan 108 işçi kadrosu için 10 bin kişi başvurdu.

Haberin Devamı

İlköğretim okulu mezunu olma şartı aranan, yaklaşık 10 bin kişinin başvurduğu, 108 işçinin alımı için yapılan kura çekiminde zaman zaman izdiham yaşandı.

İstihdam edileceklerin belirlenmesi için yapılan kura çekilişi, işletmenin yemekhanesinde, noter huzurunda ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Yıldırım başkanlığındaki TİGEM'den 6 kişilik heyet ile Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa Şubesi
temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 saat süren ve 9 bin 792 kişinin başvurduğu, 108 kişilik kadro için çekilen kurada, alınacak işçi sayısının 3 katı oranında asil ile yedek isimler belirlendi.

İsimleri tespit edilen kişiler, pazartesi TİGEM'in internet sitesinde açıklanacak ve işletmenin belirleyeceği bir günde mülakata tabi tutulacak.

Bu arada, yoğun başvuru nedeniyle, birçok kişi bina dışında kaldı. Bu kişiler, kura çekimini, dışarıya yerleştirilen iki televizyon sayesinde izleyebildi.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı kura çekilişinde, katılımcılar arasında yoğunluk nedeniyle zaman zaman izdiham ve tartışma yaşandı.

KADROLAR

Haberin Devamı

Ceylanpınar Tarım İşletmesinde istihdam edilmek üzere bir süre önce 118 traktör sürücüsü, 25 beden işçisi, 10 elektrikçi, 10 fidanlık işçisi, 8 su pompası operatörü, 5 iş makinesi operatörü, 4 kaynakçı, 2 tamirci, 4 selektör ustası, 2 sıhhi tesisatçı, 5 tarım aletleri bakım onarımcısı, 3 tornacı ve 2 oto elektrikçisinin alınacağı açıklanmıştı.
108 kişilik kadroya dahil olacaklar için, çeşitli kriterlerin yanı sıra en az ilköğretim mezunu olma şartı aranıyor. Ayrıca, meslek lisesi ve yüksek okulu ön şartı aranan 90 kişi ise KPSS puanına göre belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!