Sahte belgenin sahibi fuhuş sanığı

Güncelleme Tarihi:

Sahte belgenin sahibi fuhuş sanığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 09:48

Ergenekon soruşturmasında aranan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, bu sabah geldiği Ankara'nın Balgat semtindeki Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'nde yakalandı. Ersöz'ün kimliğini kullandığı kişi ise Rus kadınları fuhuşa teşvik etmekten yargılandığı ortaya çıktı. Ersöz Rusya'ya kaçmış ve 15 gün önce Rus sevgilisi ile Türkiye'ye gizlice giriş yapmıştı.

Haberin Devamı

İŞTE ERSÖZ'ÜN KULLANDIĞI SAHTE BELGELER

BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

Arandığını öğrenince Rusya'ya kaçtığı belirtilen ve hakkında yakalama emri bulunan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, bu sabah Ankara'nın Balgat Semti'ndeki bir özel hastanede olduğu ihbarını alan güvenlik güçleri alarma geçti. Saat 09.00'da Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne gelen asker ve Özel Harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Hastaneye giren timler, yaklaşık yarım saat sonra Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün koluna girerek dışarı çıkardı. Üzerinde pardösü bulunan ve sakallarının uzadığı dikkati çeken Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, hemen bir araca bindirilerek emniyete götürüldü.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sabah hastaneye muayene için geldiği ve kendisini tanıyan görevliler tarafından polise bilgi verildiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Levent Ersöz, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı yapmış ve Bilecik'deki 2'nci Jandarma Er Eğitim Tugayı Komutanlığı görevindeyken emekliye ayrılmıştı.

PROSTAT AMELİYATI OLACAKTI

Türkiye'ye Zonguldak Limanı'ndan 2 hafta önce kaçak giriş yaptığı tespit edilen Ersöz, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

Ersöz, “Mehmet Orhan Gülcü” sahte kimliğiyle tedavi için Balgat 100. Yıl Hastanesi'ne gitti.

Üroloji polikliniğinde dün yapılan tahlilleri sonrasında lazerle prostat ameliyatı yapılması uygun bulunan Ersöz'ün, bugün hastaneye yatış işlemleri yapıldı.

Yaklaşık 1 ay önce prostat rahatsızlığıyla hastaneye gelen Ersöz'ün, kalp hastası olması nedeniyle ameliyatının ertelendiği öğrenildi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken bu sabah Ankara'da tedavi için gittiği özel hastanede yakalanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile yanında bulunan ve yeğeni olduğu belirtilen Baran Kayral, Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ersöz ve Kayral, yaklaşık 2 saat süreyle Emniyet Müdürlüğü’nde kaldıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere yoğun güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayı'ndaki Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Haberin Devamı

Adli Tıp'ta işlemlerin ardından yine geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ile Baran Kayral, işlemlerin tamamlanmasından sonra İstanbul'a gönderilecek.

POLİSİ GÖRÜNCE 'KAHRETSİN' DEDİ

 

Bu arada Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yakalanmasıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Emekli Tuğgeneral Ersöz, iki hafta önce Zonguldak Limanı'ndan Mehmet Orhan Gülcü sahte kimliği ile Türkiye'ye giriş yaptı. İddiaya göre kendisini Kırşehir Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli muvazzaf Astsubay Selim Gür karşıladı.


Zonguldak'tan Ankara'ya geçen polisin takibe aldığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz prostat tedavisi için, yanında yine Astsubay Selim Gür ve yeğeni olduğu belirtilen Baran Kayral ile bu sabah Balgat semtindeki Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi'ne gitti.

Haberin Devamı


Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün, Mehmet Orhan Gülcü kimliği ile 3- 4 gün sürecek 'green light' tedavisi için yatış işlemleri yapılırken, takipteki polisler operasyon için düğmeye bastı. Hastanenin çevresinde Özel Harekat Timleri kuşatırken, özel olarak görevlendirilen tim içeri girdi. Bir anda 'Eller yukarı' diyen polisleri karşısında gören Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz şoke oldu ve başını ellerinin arasına koyarak 'Kahretsin' dedi. Polisler Emekli Tuğgeneral Ersöz'le birlikte yanındaki Astsubay Selim Gür ve yeğeni olduğu belirtilen Baran Kayral'ı da gözaltına aldı. Astsubay Gür, muvazzaf olduğu için askeri birimleri teslim edildi.

ŞİFRELİ BELGE

Haberin Devamı

Yakalanan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün üzerinden şifreli belge çıktığı öne sürüldü.

SAHTE KİMLİĞİN SAHİBİ GÖZALTINDA

Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken bu sabah saatlerinde Ankara'da yakalan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün üzerinden çıkan sahte kimliğin sahibi Mehmet Orhan Gülcü, bugün öğlen saatlerinde Burdur'da gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguya alınan Gülcü'nün, SSK'dan emekli olduğu ve Burdur'da oturduğu belirtildi. Gülcü'nün, fuhuşa teşvik suçlamasıyla hakkında açılan davalarda yargılandığı ve beraat ettiği ileri sürüldü.

Mehmet Orhan Gülcü'nün işlemlerin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!