Tuğgeneral ve albayı Ergenekon mu şehit etti

Güncelleme Tarihi:

Tuğgeneral ve albayı Ergenekon mu şehit etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 00:00

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, şehit edilen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden’le ilgili soruşturma raporlarının tümünü ’ivedi’ ibareli yazıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istedi.

PKK’lı bir ’gizli tanık’, Bahtiyar Paşa’yı bir askerin vurduğunu, o askeri de bir başka askerin öldürdüğünü iddia etmiş, "Ergenekon soruşturması kapsamında ele alınması uygun olur" demişti.

ERGENEKON davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde şehit edilen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Mardin’de şehit edilen Albay Rıdvan Özden’le ilgili soruşturma dosyasını Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan istedi. Mahkemeden ’ivedi’ olarak yapılan talepte, yürütülmekle olan bir soruşturmaya esas olmak üzere hazırlık tahkikat dosyaları arasında bulunan maktüller Aydın ve Özden ile ilgili soruşturma evrakının onaylı bir suretinin, ölü muayene raporları, otopsi tutanakları, olay yeri krokisi, klasik otopsi raporlarıyla birlikte gönderilmesi istendi. Gelen bu yazı üzerine faili meçhul dosyalar arasında bulunan Tuğgeneral Aydın ile Albay Özden’in dosyalarının birer örneği Ergenekon davasında yargılanan sanıkların dosyasına konulmak üzere İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na gönderildi.

’Uydurma ihbar’ dedi

Ergenekon iddianamesinde Bahtiyar Aydın suikasiyle ilgili 4 Haziran 2008’de ifadesine başvurulan eski PKK’lı ’Deniz’ adlı gizli tanık, Tuğgeneral Aydın’ın uydurma bir ihbarla Lice’ye çekildiğini belirterek şu iddialarda bulunmuştu: "Askerlerin telsiz konuşmalarında ’Geri çekiliyoruz, paşa vuruldu’ şeklinde haberler duyduk. Lice’de PKK’lıların büyük baskın yaptığı söylenerek Paşa’nın Lice’ye gelmesi sağlanmış. Helikopterden iner inmez bir asker tarafından öldürüldüğü, o askerin de başka bir asker tarafından vurulduğunu öğrendim. Kesinlikle bu olayı PKK yapmadı. Paşanın ne amaçla ve kim tarafından öldürüldüğünü bilmiyorum. Bu konunun Ergenekon soruşturması kapsamında ele alınmasının uygun olacağını düşünüyorum."

1993 ve 95’te şehit oldular
/images/100/0x0/55eb179df018fbb8f8aa868b


Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, 22 Ekim 1993 tarihinde, Lice İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığı’na PKK’lılar tarafından düzenlenen saldırı haberini alır almaz helikopterle gittiği olay yerinde, helikopterden iner inmez Kannas

keskin nişancı tüfeğiyle açılan ateş sonucu şehit olmuştu. Mardin Jandarma Alay Komutanı Albay Rıdvan Özden de, 14 Ağustos 1995’de Savur İlçesi Ormancık Köyü kırsal kesiminde açılan ateş sonucu iki korumasıyla birlikte şehit olmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!