Paşaları Erdoğan bıraktırdı iması

Güncelleme Tarihi:

Paşaları Erdoğan bıraktırdı iması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2009 00:00

Ergenekon’dan gözaltına alınan 3 emekli generalin Genelkurmay’ın başlattığı ’sessiz trafiğin’ ardından serbest kaldığına dikkati çeken CHP Lideri, bu sözleriyle "Paşaları bıraktıran Erdoğan" imasında bulundu. Org. Başbuğ’un, gözaltıların ardından Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül’le görüştüğünü hatırlatan Baykal, "Gözaltına alan 3 gün sonra ne oldu da mahkemeye bile çıkmadan serbest bıraktı" diye sordu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Baykal, "Ergenekon" soruşturması kapsamında gerçekleştirilen gözaltılarla ilgili olarak "Eğer bu gözaltılar uygulanırken elde sağlam kanıtlar, deliller var ise 3 gün içinde, daha  hakimin önüne dahi götürmeden, bu insanlar niçin serbest bırakılmıştır?" diye sordu. Partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendiren Baykal konuşmasında "Ergenekon" soruşturmasını da eleştirerek şunları söyledi:

Kafalar karıştı

"Çarpıcı gözaltına almalar gerçekleştirildi. Emekli orgeneraller gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcısının evi arandı. Eski YÖK Başkanı gözaltına alındı. Tüm bunlar karşısında tüm Türkiye derinden sarsıldı. İnsanların kafası karıştı. Komutanlar bir araya geldiler ve 5 saatlik bir toplantı yaptılar. Ertesi gün Genelkurmay Başkanı Başbakan’ı ziyaret etti. Arkasından Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etti. Bu ziyaretlerden sonra Adalet ve İçişleri bakanlarını çağırdı. Ardından memnun edici gelişmeler oldu. Ardından Genelkurmay açıklaması kamuoyuna duyuruldu. Bir muhtıra verilmedi, bir önemli kriz haline dönüştürülmedi."

Haberin Devamı

Ani frenle durdu

Gözaltıların ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Başbakan Erdoğan’ın yaptığı görüşmeyi hatırlatan Baykal şunları söyledi: "Gözaltına alındıktan üç gün sonra, gözaltına alınan üç generalin tahliyesine tanık olduk. YÖK Başkanı serbest bırakıldı. Başsavcının evinde yapılan inceleme sonuçlandırıldı ve Ergenekon davasıyla ilgili olarak birden bire bir vites yükseltme kararının ciddi bir frenle durdurulduğuna tanık olduk."

3 günde ne değişti

"Herhalde bunu başlatanların elinde çok sağlam bir dosyanın bulunması gerekir. Niçin gözaltına alındığını çok iyi bileceksiniz. Hukuki dayanaklarınız olacak. Öyle bir dosyanız varsa gözaltı yapacaksınız. Bu gözaltılar uygulanırken sağlam kanıt ve deliller vardı madem, 3 güç içinde daha hakimin önüne dahi götürülmeden bu insanlar niçin serbest bırakılmıştır. Serbest kalmalarından mutluluk duyuyorum. Fakat bunun irdelenmesi gerekir. Ne oldu, o üç günde? O üç gün neyi değiştirdi."

Haberin Devamı

Erdoğan’ın, "Anamuhalefet ve bazı medya kuruluşlarının panik hallerini anlamakta güçlük çekiyorum" sözlerine tepki gösteren Baykal, "CHP’yi suçlamak Başbakanın boyunu aşar" diyerek şöyle konuştu: "Aslında, ’Panik içindeler’ derken, ’Bunlar suçludur demek’ istiyor. Biz kendimizden eminiz, kaygı duymuyoruz. Büyük konuşmayayım, ama CHP ile uğraşmamasını tavsiye ediyorum. "

Başbakan 70 milyonu dinliyor

Baykal, Türkiye’de telefon dinlemelerinin dünyanın hiçbir demokratik  ülkesinde olmayan şekilde yürütüldüğünü öne sürerek, şöyle konuştu: "Biz aklımızdan geçen tespitimizi paylaşıyoruz. Açıkça yanlış yapıldığını söylüyoruz. Susacağız, ve sen istediğini elde edeceksin, Türkiye de bunu seyredecek, olur mu? YARSAV çok önemli şeyler söyledi. Telefon dinlemeleri yürütülüyor, 70 milyon dinleniyor. Dinleyen Telekomünikasyon İletişim Kurulu. Onlar kime rapor veriyorlar? Kim dinliyor? Cumhurbaşkanı mı, Ulaştırma Bakanı mı dinliyor? Başbakan dinliyor, tek başına Başbakan dinliyor.

3 günde ne değişti

Ergenekon soruşturmasında 9’uncu dalgadan sonra Ankara’daki görüşme maratonu Hürriyet’te ’Sessiz Trafik’ manşetiyle yer aldı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!