AKP’nin İzmir adayı

Güncelleme Tarihi:

AKP’nin İzmir adayı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi için 28 Mart 2004’te CHP karşısında kaybeden İzmir Milletvekili Taha Aksoy’u aday gösterdi.

Aksoy, 28 Mart 2004’te de AKP’den aday olmuş ve yüzde 32 oyla kaybetmişti. Erdoğan, İzmir, Eskişehir, Bursa, Samsun, Sakarya büyükşehir adayları ile Edirne ve Kırklareli adaylarını dün Ankara Altındağ’da Karapürçek Spor Salonu’nda açıkladı. Erdoğan, Samsun’da mevcut belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı yeniden aday gösterirken, Bursa ve Sakarya’da değişiklik yaptı. Sakarya’da Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Bursa’da Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe büyükşehire aday oldu. Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi’nden ayrılan Prof. Dr. Hasan Gönen, Kırklareli’nde eski MHP İl Başkanı Cengiz Bağdan AKP adayı olarak yarışacak. Erdoğan’ın Edirne adayı da geçen dönem kaybeden Mustafa Hatipler oldu.

CHP susuzluktur

Erdoğan, "Güzel İzmir inşallah bu dönem ak belediyecilik ile tanışacak. İşte son dönemde halini gördünüz. Susuzluk aldı başını gitti. Bahane hazır. ’Efendim Ankara bizi susuz bıraktı’ Çok ayıp, hiç şık değil. Yani bu işi yapmamış olsak yutacağız. İstanbul da susuzdu, CHP belediyesinden devralmıştık. Çünkü CHP susuzluktur" dedi. Erdoğan, toplantıda şunları söyledi: "Çalışmalarımız saat 02.00’ye kadar sürdü. Gece tabii bazı arkadaşlar duymuşlar. Aday olamayınca bizim telefon yoğun şekilde çalmaya başladı. Hepsine başladık hesap vermeye. Bir başkasına telefonumuzu havale etmeyi de sevmeyiz. Aday olamayan bazıları bu rahatsızlıklarını farklı şekilde dile getiriyor."

Geçen dönem acemiydik

AKP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak milletvekili Taha Aksoy’u gösterdi. Taha Aksoy, bir önceki dönemde yine aynı göreve aday olmuş, ancak Ahmet Piriştina’nın karşısında kaybetmişti. O dönemdeki seçim kampanyasında evli olan kızları Betül Macit (solda) ve Banu Simsaroğlu (sağda), babaları Taha Aksoy’u öperek objektiflere böyle poz vermişti. Aksoy, "Geçen seçimdeki acemiliğimizin olmayacağını düşünüyorum. Seçime kazanmak için giriyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!