Hatay'da da Ergenekon kazısı

Güncelleme Tarihi:

Hatayda da Ergenekon kazısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2009 17:18

ERGENEKON soruşturmasında ele geçirilen bazı belgelerin değerlendirilmesi sonucu Ankara’dan sonra Hatay’ın Kumlu İlçesi’ne bağlı Muharrem Köyü’nde bir tarlada da kazı yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da özel yetkili cumhuriyet savcısının isteği üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat timi desteğinde bugün öğleden sonra Kumlu-Kırıkhan karayolu üzerindeki Muharrem Köyü’ne geldi. Burada emekli öğretmen Hamit Özbilen’e ait, Kumlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki tarlaya gelen ekipler, silah ve belgeler gömülü olduğu ileri sürülen tarlada kazı çalışmasına başladı.

Askerlerin de çevre güvenliği aldığı, boş yayla evlerinin bulunduğu alana dozer getirildi. Saat 15.30'da başlatılan kazıda dedektörlerin de kullanılırken, bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Dozerlerin de kullanıldığı kazı çalışması, ağaçlık bölgede belirlenen bir ağacın çevresinde yoğunlaştırıldı.

Hatay Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz, kazının Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istemiyle yapıldığını söyledi. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım da olayın Ergenekon soruşturması kapsamında yürütüldüğünü söylemekle yetindi.

Haberin Devamı

İKİNCİ NOKTA KAZILIYOR
 
Ergenekon soruşturması kapsamında Hatay'ın Kumlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na yaklaşık 2 kilometre mesafedeki kazı, ikinci bir noktada daha sürüyor. İlk açılan çukurdan herhangi bir malzeme bulunup bulunmadığı kesinleşmezken bölgeye çağrılan ikinci bir iş makinesinin de çalışmalara destek verdiği görüldü. İlk çukuru bırakan ekipler ikinci çukurda kazıya devam ediyor.

BOMBA İMHA UZMANI GÖZETİMİNDE

Emekli bir öğretmene ait arazideki kazı çalışmaları sırasında bomba imha ekiplerinin de hazır bulunduğu dikkat çekti. Aynı arazide birbirine yakın 2 noktadaki kazılar sürerken bölgede geniş güvenlik tedbiri alan güvenlik güçleri gazetecileri kazı alanına yaklaştırmıyor. 

KROKİYLE SİLAH VE MÜHİMMAT ARANIYOR

Kumlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na yaklaşık 2 kilometre mesafedeki arazide 2 dozerle yapılan kazı çalışmalarını izleyen köy muhtarı Mehmet Avcı, bölgedeki ekiplerin 2000'li yıllarda tarlaya gömüldüğü konuşulan silah ve mühimmatın aradığını iddia etti.

Avcı, kazı çalışmasının eldeki bir kroki üzerinden yapıldığını ve aynı arazide farklı noktaların da kazılmaya devam edildiğini, ancak şu ana kadar herhangi bir şey bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

VELİ KÜÇÜK’ÜN HATAY’DA YAPILANMASI

Ergenekon sanıklarından Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün evinde ele geçirilen belgelerde, Hatay’da görev yapan askeri ve sivil görevlilere ait fişleme raporları yer aldığı iddia edilmişti.

Daha önce çeşitli davalarla ilgili sanık ve tanık ifadelerinde Susurluk’taki kazada ölen Abdullah Çatlı’nın kaçak olduğu dönemde, bugün kazı yapılan bölgeye 30 kilometre uzaktaki Belen İlçesi’nde saklandığı belirtilmişti.

2000 yılında Adana’da Tarzanlar Çetesi operasyonunda da İbrahim Şahin’e ait olduğu öne sürülen zırhlı Mersedes ile 3 adet Uzi silah ele geçirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!