İlköğretim müfettişlerinden eylem kararı

Güncelleme Tarihi:

İlköğretim müfettişlerinden eylem kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 12:36

İLKÖĞRETİM müfettişleri statü ve özlük haklarındati kayıpları protesto etmek için 10 Ocak'ta Ankara'da Başöğretmen Anıtı önünde eylem yapmeye karar verdi.

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, son yıllardaki hak kayıpları nedeniyle mesleğin yapılacak hali kalmadığını söyledi. 1999 yılında il Milli Eğitim Müdürlüğü ile eşdeğer görev olarak kabul edilen ilköğretim müfettişlerinin müdür yardımcılığı düzeyine indirildiğini belirten Dernek Başkanı Doğan Ceylan, hiç bir mesleğin bu durumla karşılaşmadığını savundu. Maaşlarında da yüzde 64 oranında erime olduğunu ileri süren Ceylan, şöyle dedi:

“Dernek olarak, sorunlarımızı defalarca dile getirerek bakanlıktan çözüm istedik. Sadece, ek derslerin 5 saat artırılmasına yönelik çalışma başlatıldı. Bu da 100 TL iyileştirme demektir. Bunu çözüm olarak sunmak ve kabul etmek mümkün değildir. Sorunlarımızı dile getirmek amacıyla yurdun dört yanından gelen müfettişlerle birlikte 10 Ocak'ta saat 13.00'te Ankara’da olacağız. Başöğretmen Anıtı önünde statü ve özlük haklarının gasp edilmesine ilişkin açıklama yapacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!