Baydemir hakkında inceleme başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Baydemir hakkında inceleme başlatıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 10:04

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Osman Baydemir'in "Bu halkın dilini ve kültürünü kabul edenler bir gün toprakların adını da kabullenecekler" sözleri üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Diyarbakır'da DTP'den 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde tek aday olan BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Baydemir, önceki gün BaÄŸlar Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda oluÅŸturulan 'Seçim Platformu'nde yaptığı konuÅŸma hakkındaÂDiyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulunı.Baydemir,'in, "Bu halkın dilini, kültürünü ve kimliÄŸini kabul etmeyenler, 20 yıldır verilen mücadele sonucu bunu kabul ettiler. Bu mücadele böyle devam ederse yakında bu toprakların da adını kabullenecekler"ÅŸeklindeki konuÅŸma metni çözümlenerek Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na teslim edildi. Savcılık, konuÅŸma metninde suç unsur bulması halinde Baydemir hakkında, "Ãœlke bütünlüğünü bozmak ve terör örgütü PKK'nın diliyle konuÅŸtuÄŸu" iddiasıyla dava açacak.

Haberin Devamı


KÃœRDÄ°STAN'DA BELEDÄ°YELERÄ° Ä°STÄ°YORUZ'A SORUÅžTURMA


Öte yandan aynı toplantıda Kürtçe konuÅŸan Divan BaÅŸkanı ve seçim komisyonu üyesi Lütfü DaÄŸ'in yaptığı, "Biz sadece bir iki ili deÄŸil, bütün Kürdistan'da belediyeleri istiyoruz" sözleri ile toplantıda çalınan PKK'ya aitÂ"Oramar" ve "Zap DireniÅŸi" adlı ÅŸarkılarda inceleme kapsamına alındı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!