Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
08 Kasım 2009 Pazar 21:29
İstanbul 20ºC
IMKB 46970 / %-0,7 $ 1.4830 / %0 2.2060 / %0 € / $ 1.4884 / %0,11
 
 
 
 ADnet  
Reklam için
  • Üye girişi
  • Benim Sayfam
  • Üye Ol Hürriyet      Dünyası’na Katıl!
  • BUGÜNKÜ HÜRRİYET e-gazete
  • Yazarlar
  • Hava Durumu
  • English
  • HABER
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Ekonet   
  • Magazin
  • Spor
  • Dünya
  • Planet   
  • Piyasanet
  • Euractiv
  • YAŞAM
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat   
  • Sinema / Fragman
  • Astroloji
  • Tv Rehberi
  • Anneyiz.biz
  • En İyi On
  • MULTİMEDYA
  • Foto
  • Web TV    
  • Foto Analiz
  • İNTERAKTİF
  • At Yarışı Sonuçları
  • Canlı Maç Sonuçları
  • Sen de Yolla
  • Bumerang
  • Yazarkafe
  • Sosyal İlanlar
  • Haber Alarmı
  • Hürriyet Mobil
  • Ekran Koruyucu
  • Hürriyet Mind
  • EĞLENCE
  • Bilgi Yarışması
  • Top Nerede?
  • İLANLAR
  • Yenibiris.com
  • Hürriyet Emlak
  • Hürriyet Oto
  • Seri İlan
  • İş Rehberi
  • BUGÜN TVDE NE VAR
    HÜRRİYET EKLER
  • Kelebek
  • Ankara
  • Ege
  • Cumartesi
  • Pazar
  • Seyahat
  • Otoyaşam
  • Hürriyet İK
  • Tatil
  • KURUMSAL
  • Hürriyet Kurumsal
  • Hürriyet Almanya
  • Hürriyet USA
  • Okur Temsilcisi
  • Reklam
  • Bize Ulaşın
  • ANA SAYFAM YAP
  • FAVORİLERİME EKLE
  • ŞANS OYUNLARI
    SAYISAL LOTO
    07/11/2009
    23-26-27-39-46-49
    ŞANS TOPU
    04/11/2009
    11-12-18-22-23-3
  • UNICEF Kartları ve
  • Hediyelikler
    Tüm Gündem Haberlerini Okumak İçin
    Önceki Haber     Sonraki Haber

    Yalçın Küçük'ün evinde arama

    7 Ocak 2009
    Nurettin Kurt / Ankara
    Yalçın Küçük'ün evinde arama
    BU HABERİN DETAYI
    Prof. Dr. Yalçın Küçük kimdir
    İzmir'de bir yüzbaşı ve emniyet amiri gözaltında
    Ankara'da 4 kişinin evinde arama var
    Kemal Gürüz'ün evinde arama yapılıyor
    Emekli Orgeneral Kemal Yavuz gözaltında
    Eruygur okuyup yazamıyor saatine bakamıyor
    Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor
    Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda Ankara ve İstanbul'da yaklaşık 37 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da bulunan İstek Vakfı ve Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Ankara'da ve İstanbul'da bulunan evinde arama yapılıyor. Operasyon kapsamında Ankara'da Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.

    Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talimatıyla sabah erken saatlerde Prof. Dr. Yalçın Küçük’ün Karakusunlar Öncü Sitesi'nde bulunan evine gelen polisler, bilgisayarla bazı belgelere el koydu. 

     

    Polisin evdeki araması sürüyor.

     

    Küçük'ün İstanbul Balat'taki evinde de polis arama yapıyor. Küçük'ün İstanbul'daki evine polis çilingir yardımıyla girdi ve arama sonucu bazı belgelere el kondu.

     

    HAKKINDA YAKALAMA EMRİ VAR

    Prof. Dr. Küçük'ün evindeki arama, sabah saat 07.30 sıralarında başladı. Arama işlemi sırasında Küçük'ün de evinde olduğu ifade edildi.

    Polis ekiplerinin araması sürerken, Küçük'ün evine gelen avukatı Dursun Ermiş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Ermiş, polis ekiplerinin, Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin “yakalama, arama ve inceleme kararı” çerçevesinde arama başlattığını söyledi.

    Aramanın devam ettiğini anlatan Ermiş, Küçük'ün kitapları, CD'leri ve evdeki her şeyin incelendiğini belirtti.

    Ermiş, “Aramadan sonra ne yapılacak” sorusunu, “Yakalama emri var. İstanbul'a götürülecek. 7 aydır zaten aleyhine bir kampanya vardı. Kampanya sonuç verdi. Ergenekon soruşturmasına dahil edildi” diye yanıtladı.

    Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün durumunun iyi olduğunu kaydetti.

    TÜM CD'LERE EL KONDU

    Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Avukatı Levent Gök, aramanın yaklaşık 2 saat daha sürmesinin beklendiğini, ardından Küçük'ün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceğini bildirdi.

    Gök, Küçük'ün evinden çıkarken yaptığı açıklamada, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin arama ve yakalama emri çerçevesinde Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurlarının evde arama ve toplama işlemi yaptığını söyledi.

    Küçük'ün evinin hemen hemen tamamının polisler tarafından araştırıldığını belirten Gök, bütün CD ve dokümana el konulduğunu bildirdi.

    Gök, yasal olarak el konulan CD'lerin ve hard disklerin birer kopyalarının kendilerine verilmesini talep ettiklerini belirterek, aramanın 2 saat daha sürmesini beklediklerini söyledi.

    Aramanın temel konusunun Ergenekon davası ile ilgili olduğunu ifade eden Gök, şunları söyledi:

    “Sayın Küçük yukarıda, son derece moralli, son derece dirençli, yardımcı da oluyor. Kendisi bilinen görüşleriyle kamuoyuna ve ülkemize mal olmuş çok seçkin ve özel bir aydın. Ülkemizdeki demokrasinin yerleşmesinde, kurumsallaşmasında kendi çabalarıyla büyük katkısı olan değerli bir yazarımız. Esasında Sayın Küçük'ün bütün görüşlerini gerek iletişim organlarından gerekse kitaplarından zaten bütün Türkiye biliyor. Bugün bu değerli yazarımızın, bu aydınımızın evinde bu araştırmanın ve bu yakalama emrinin niçin verilmiş olduğunu anlamakta kendisi de güçlük çekiyor. Kendisi Cumhuriyet sevdalısı, demokrasiye inanan, uygar ve çağdaş bir insan. Kesinlikle bir değerlendirme hatası olduğunu düşünüyoruz. Böylesine Türkiye'nin demokratikleşme sürecinde yazarlarımıza, çizerlerimize yönelik bu ağır baskıların ve tehditlerin ülkemizin demokratik ortamına son derece olumsuz katkı yapacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki emniyet görevlilerimiz bir an önce bu araştırmayı bitirirler.”

    Gök, aramanın ardından yaklaşık 2 saat sonra Küçük'ün Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüleceğini belirterek, bundan sonraki sürecin kendileri tarafından takip edileceğini kaydetti.

    Bir gazetecinin, Küçük'ün İstanbul'a götürülüp götürülmeyeceğini sorması üzerine Gök, bu konuda şu anda bir bilgisinin bulunmadığını belirtti.

    Gök, bir başka soruyu yanıtlarken de “Küçük'ün ailesi de yanında. Son derece moralliler. Sayın Küçük'ün yaptıkları ve çizdikleri de ortadadır. Ergenekon kapsamıyla ilişkilendirilecek en ufak bir tutum ve davranışı olmadığını değil Türkiye, dünya biliyor” dedi.

    Levent Gök, yaklaşık 7-8 polisin CD'leri kopyalayarak, kitapları ve arşivini incelediğini de söyledi.

    KÜÇÜK'ÜN İSTANBUL'DAKİ EVİNDE DE ARAMA VAR

    Prof. Dr. Küçük'ün Fatih Balat Tahtaminare Mahallesi Fener Kireçhane Sokağı'ndaki evine gelen polis ekipleri, çilingir yardımıyla kapısını açtırdıkları eve girerek arama çalışması başlattı.

    Ankara'daki evi de aranan Küçük'ün, İstanbul'daki evinde gerçekleştirilen ve halen süren aramanın, bir avukat nezaretinde yapıldığı öğrenildi.

    İBRAHİM ŞAHİN GÖZALTINDA

    Ergenekon soruşturması kapsamında Özel Hareket Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin gözaltına alındı.

     

    EMEKLİ TÜMGENERAL GÖZALTINDA

     

    Operasyon kapsamında Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın gözaltına alındı.

     

    EMEKLİ ALBAYIN EVİNDE ARAMA

     

    İstanbul Maltepe'de emekli bir albayın evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

     

    37 KİŞİ GÖZALTINDA

     

    “Ergenekon” soruşturması kapsamında aralarında Ankara ve İstanbul'un da bulunduğu 6 ilde 37 kişi gözaltına alındı.

    “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcısının başvurusu üzerine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi “yakalama, arama ve inceleme” kararı verdi.

    Karar çerçevesinde, polis ekipleri 6 ilde eş zamanlı olarak adresleri belirlenen kişilerin ev ve iş yerlerinde arama yapıyor.

    Polisin yaklaşık 37 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

     

     

    Mind ile haber kaçırmaya son!
    HEMEN YÜKLE
      Yorum Sayısı 3 / 140     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    eylül deniz 07/01/2009 - 13:56
    CUMHURİYETİ BİZ KURDUK, SİZLER YAŞATACAKSINIZ.
    .M.KEMAL ATATÜRK.

    BUNA KARŞI OLANLAR, YADA BAŞARAMAYANLAR DEFOLUP GİTSİN ARTIK.
    Çok İyi %31 İyi %17 Normal %16 Kötü %16 Beğenmedim %18
    nihat taşdemir 07/01/2009 - 13:32
    Çağlayandaki 200 bin kişilik İsrail ve ABD karşıtı miting ABD'nin gözünü korkutmuş olmasın. Hem gözler Gazze'den gözaltılara da cevrilmiş oldu. İsrail artık daha rahat katliam yapabilir.
    Çok İyi %33 İyi %14 Normal %15 Kötü %16 Beğenmedim %19
    burçin şişman 07/01/2009 - 13:01
    AKP YİNE BİRŞEYLERİN ÜSTÜNÜ KAPATMAK İÇİN GÜNDEM DEGİŞTİRİYOR.AMA BAŞARILI OLAMAYACAK.ONLAR DENİZ FENERİNİ ARAŞTISIN ZAİT AKMANI ARAŞTIRSIN HÜSEYİN ÜZMENİ ARAŞTISIN YAZIKLAR OLSUN.
    Çok İyi %37 İyi %13 Normal %13 Kötü %14 Beğenmedim %20
    Bu haberin diğer yorumcuları
    Ahmet Sabri Kesgin
    Artemis Bilgic
    ilhan yildirim
    Halil Efe
    EŞREF SENCER
    ayşegül kalkandelen
    ercan tayland
    mustafa durna
    kul derviş
    İLHAMİ YILDIRIM
    ismail pınarlı
    Zeki AKYOL
    GÜNÜN EN AKTİF YORUMCULARI
    HAFTANIN EN AKTİF YORUMCULARI
    EN İYİ YORUMCULAR
    YORUM ANALİZ
    Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
      Yorum Sayısı 3 / 140     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
    Bu haberin diğer yorumları
    Diğer Haberler
    Yenibir :)
    Hürriyet Emlak
    Hürriyet Oto
    Hürriyet Tatil
              Aydın Doğan      Tüm Haberler
      Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH