Başbakan gibi karşılandı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan gibi karşılandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2009 13:37

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Erzurum’dan yeniden aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, partililerce ‘başbakan’ gibi karşılandı. Havalimanında davul- zurna eşliğinde omuzlara alınan Küçükler’e atlı ciritçiler eşlik etti. At binen, uğruna koç kesilen ve yoluna çiçek de dökülen Küçükler, “Sayın Başbakanımıza bizleri bu göreve layık gördüğü için teşekkürlerimi arz ediyorum. Erzurum’da yapılanları tüm dünyaya ve Türkiye’ye ifade ettiler. Bir Erzurumlu olarak gurur duydum” dedi.

Haberin Devamı

BELEDİYE BAŞKANI BÖYLE KARŞILANDI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler için bugün havalimanında partililerce karşılama töreni düzenlendi. Bir gün öncesinden ‘Erzurum Başkanını karşılıyor’ sloganı ile partililerin cep telefonlarına mesaj gönderilirken, saat 10.15’te gelen uçaktan AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ve AKP İl Başkanı Hüseyin Tanfer’le birlikte inen Başkan Küçükler, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

VIP’ten çıkan Başkan Küçükler, önce partililer tarafından ‘Dadaş Başkan’ denilerek omuzlara alındı. Başkan Küçükler, Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle davul- zurna çalınmasını istemedi. Otobüsle havalimanından yaklaşık 200 araçlık bir konvoyla hareket eden Küçükler’i, Erzurumspor tesisleri önünde bu kez 15 atlı ciritçi karşıladı. Ciritçilerin kendisine kırmızı karanfiller atması üzerine otobüsten inen Başkan Küçükler, Başbakan Erdoğan gibi beyaz bir cirit atına binerek gazetecilere poz verdi. Burada bir koç kurban kesildi ve konvoy Cumhuriyet Caddesi'ndeki AKP İl Başkanlığı'na doğru devam etti.

Haberin Devamı

Partililerin alkışları arasında AKP İl Başkanlığına giren Ahmet Küçükler, burada şunları söyledi:
“Filistin’de yaşanan insanlık dışı olaylar nedeniyle İsrail’i kınıyoruz. İnşallah bir an önce onların feryadına, imdadına yetişiriz. Sayın Başbakanımızın belirttiği üzere yeniden AKP’nin adayı olarak huzurlarınızdayım. Sayın Başbakanımız Erzurum’a gerkçekten çok büyük önem veriyor. Beni özel olarak makamına çağırdı. Makamında çok güzel duygularını bir kez daha tekrar etti, sizlere selamlarını yolladı. Bu şehir mübarek bir şehir. Bu şehire yapılan hizmetin bir ibadet aşkıyla yapılan bir hizmet olduğunu biliyoruz.”

Küçükler, karşılama töreninden sonra cuma namazı için AKP İl Başkanlığı'ndan ayrıldı. Bu arada Büyükşehir Belediyesinin önünün, bayrak ve balonlarla süslenmesi dikkat çekti. Belediyede başkanın makamına geçerken kullandığı yola kırmızı halı döşendi, kenarlara çiçekler döküldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!