İşte AKP'nin adayları

Güncelleme Tarihi:

İşte AKPnin adayları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 11:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin Ankara, Erzurum ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylarını açıkladı...

Haberin Devamı

GÖKÇEK BİNLERCE KİŞİYİ SPOR SALONUNA GETİRDİ

İŞTE ADAYLAR

ANKARA: AKP'nin adayı yeniden MELİH GÖKÇEK

ERZURUM: AKP'nin adayı yeniden AHMET KÜÇÜKLER

GAZİANTEP:
AKP'nin adayı yeniden ASIM GÜZELBEY

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

- 2009 senesinin tüm dünyada barış huzur ve esenlik içinde geçmesini temenni ediyorum.

- İnsanların öldürülmediği kanın akıtılmadığı barışın egemen olduğu bir dünya bir yıl temennisiyle sizlere tekrar selam sevgilerimi sunuyorum.

- Özellikle bölgemizde devam eden çatışmaların yeni yılla birliket sona ermesini diliyorum.

- Dün Suriye’ye giderek Cumhurbaşkanı Esad ile görüştük. Ardından Ürdün’e geçerek Kral Abdullah ile daha sonra Mahmud Abbas ile görüşmeler yaptım. Bugün öğleden sonra Mısır’a daha sonra Cumartesi günü Suudi Arabistan’a ziyaret gerçekleştireceğim. Temel amacımız bölgemizde süratle ateşkesin olmasıdır.

Haberin Devamı

- Haziran 2008 ateşkes anlaşmasında ambargoların kaldırılması maddesi varken ne yazık ki bu ambargolar kaldırılmadı. Anlaşmaya uyulmadığı için bu anlaşma maalesef uzatılmadı. Temenni ederiz ki süratle ateşkes sağlansın, ambargolar kaldırılsın.

- Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yoğun bir diplomatik çaba içerisindeyiz. Bu haftasonuna kadar olan gelişmelerden sonra yine yurtdışında bir çok ülkeyle gerek telefon gerekse giderek bu diplomatik atağı sürdürmek zorundayız.

- Türkiye’ye yakışan budur. Tarihi bir misyonumuz var. Onun için bu gayretin içerisindeyiz.

- Bugün itibari ile 2009 – 2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğini üstlenmiş bulunuyoruz.

- Küresel barış için katkıda bulunan Türkiye, 2 yıllık süreç içerisinde daha önemli roller oynayacaktır. Yine bugün itibari ile bildiğini gibi paramızdan altı sıfır atmıştık ve YTL demiştik. Şimdi bugünden itibaren yeni ifadesini kaldırarak, TL’yi kullanmaya başlıyoruz.

YENİ PARAMIZ HAYIRLI OLSUN

- Sıfırları atılmış saygın ve değerli Türk Lirası bugünden itibaren tedavüle girdi. Bu yeni paralarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

- Şu ana kadar 5 büyük şehir 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerde kendileriyle yola devam edeceğimiz başkan adaylarımızı kamuoyuna duyurduk. Bunun dışında kalan diğer il ilçe belediyelerimizle alakalı değerlendirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Kararımızı henüz kesin vermiş değiliz. Onları da en geç 15’ine kadar olan bu süreç içerisinde açıklayacağız.

Haberin Devamı

- Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. 29 Mart seçimlerinde aday olacak arkadaşlarımızı özellikle burada açıklarken, tabi bizim temel kriterlerimizi daha önce çeşitli vesilelerle ortaya koymuştum. Düzgün saygın eğitimli tecrübeli en önemlisi de şehirlerimizde sevilen itibar gören arkadaşlarımızı iş başında görmek istiyoruz ve bunu sağlamak için de gayret gösteriyoruz.

- Bizim amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak makam sağlamak değildir. Biz hizmet üretecek şehirlerimizi güzelleştirecek geliştirecek belediye başkanları istiyoruz. Bizim genel ve yerel siyasette de temel amacımız insanımıza hizmettir.

- Mevcut belediye başkanı arkadaşlarımızda da bunlara özellikle baktık. Halkın gönlünden ne derece yer bulabildiklerini değerlendirdik ve yeniden aday olmaları yönünde karar verdik.

Haberin Devamı

- Tabi illerimizde bizim teşkilatımız milletvekillerimiz var. Belediye başkanlarımızın da teşkilat ve milletvekilleriyle uyumunu da aradık. Bu olacak ki el ele omuz omuza daha fazla hizmet verme şansımız olsun.

- Her zaman söylüyorum. Eskiden minibüslerin arkasında olurdu. “O şimdi asker” derler. Şimdi milletvekili olana kadar belediye başkanı larak çok farklı bir teşkilatla irtibatta olma gayreti ama o makama seçildikten sonra “o şimdi milletvekili” “o şimdi belediye başkanı” derse bağları koparmak oluyor.

- Çünkü dava adamı gönül adamı olmak farklı bir şey. Bu hizmetlere niçin seçiliyoruz? Hizmet etmek için. Fakat bunu yapmak gerektir. Gereklidir. Fakat yeterli değildir. Yeterli olan ne? Yeterli olan insanın gönlüne girmek. Haklımızın gönlüne girip onun sevgisini kazanabilmektir. Onu yapabiliyorsan o zaman gerçek manada belediye başkanısın, milletvekilisin. Önce bunu başarmamız lazım.

Haberin Devamı

- Eğer bir belediye başkanı çat kapı vatandaşımın evine gidip kabul edersen ben sizin çayınızı içmek istiyorum diyebiliyorsa işte o başka bir ildir başka bir ilçedir. Bir belediye başkanı telefonunu açıpta Ahmet bey bu akşam hanımefendiyle beraber yemeğe bekliyorum derse bu farklı bir belediye başkanıdır. İşte bu bağı kurabilen bir belediye başkanı AKP belediye başkanıdır.

ÇOK CİDDİ BİR RİSKİ ÜSTLENDİM

- Bunu söylerken çok ciddi bir riski üstleniyorum. Çünkü bu noktada güvenmek istiyorum. Bunu başarmamız lazım ve bizler eğer bunu başarabilirsek inanıyorum ki bizim halk nezlinde itibarımız her geçen gün artmaya devam

- Kim televizyon ekranlarında yalan haberler uydurursa uydursun halkın gönlüne girmeye kimse engel olamaz.

Haberin Devamı

- Ve silmek silinmek mümkün değil. Çünkü bunlar özellikle seçilmiş haberlerdir. Öğrenciler donuyor dedikleri olaylar var ya bir tane bir yerde buluyor. Özellikle böyle bir şeyi seçer bulabilirsin. Burada sorumlu kimdir okulun müdürüdür. Buralarda kasıtlı olarakta bunu yapabilir.

- Bu konuda iddialı olan bir iktidar var bu ülkede. Bunu hazmedemeyen bir iktidar da var bu ülkede.

- Biz halkın içerisinde fakir fukarayı bularak yardım yapan bir iktidarız. Biz sadece seçim dönemi kömür dağıtmıyoruz ki? Bunu sosyal devletin gereği olduğu için yapıyoruz. CHP bunu yapamıyorsa bize ne? Eğer bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa o onların özelliğidir zaten.

- Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız bunun gayreti içerisindeyiz. Bizim illerimizin ilçelerimizin sorunları on yıllar boyunca devam etti. Bir çok ilimizde ilçemizde günü kurtaracak işler yapıldı.

- AKP’li başkanlar bir yandan şehirlerimizin kronik sorunlarını çözmek bir yandan da vizyon kazandırmak için çaba sarf ettiler.

- İstanbul Ankara Antalya Kocaeli Kayseri gibi illerimizde kısa vadeli düşünme gibi bir imkanımız yok. Antalya’ya bundan 6 yıl önce gelen turist sayısı 4 milyon 750 bin seviyesindeydi. Bugün 9 milyon. Bu AKP iktidarıyla oldu. Duble yollarla, asansörlü üst geçitlerle. Modern bir şehri görenler birbirine söylemek suretiyle bir çekim alanı oluşturdu. Biz geldiğimizde 1 pisti, bir terminal binası vardı. Antalya’ya yetmiyordu. Oraya gelen turistler sığmıyordu. Adeta ter kokusundan geçilmiyordu.

- Biz 11 ayda ikinci pisti yaptık, ikinci terminal binasını yaptık ve bu sorunu çözdük.

ANKARA

- Türkiye bugün tam bir kararlılık içinde AB ile katılım müzakerelerini yürütüyor. Bugün bölgesel sorunların yanı sıra küresel sorunlarda da Türkiye’nin tavrı izleniyor. Ankara’nın da uluslararas platformda adı daha fazla duyuluyor.

- Hep şunu duyardık. Sizin Ankara’nın havaalanı niçin böyle derlerdi. Şehriniz hep villalarla dolu derlerdi. Gecekondunun farkında değillerdi. Hele hele bunların birçoğu gece girdiği zaman ağaçların arasında villaları görürlerdi. Bu defa olay değişti. Şimdi bize diyorlar ki gerçekten bu bulvarın yapılmasıyla birlikte havaalanının yeni terminal binasını yapılmasıyla birlikte bize şimdi şunu söylüyor, Ankara bu kadar kısa zamanda nasıl böyle değişti. Hep bunu söylemeye başladılar.

- Ankara Türkiye’nin alt yapı ve üst yapı yatırımlarını yaptı ve bugünden bir Avrupa Başkenti haline geldi. 1994 yılına kadar Ankara’ya yapılan toplam alt üst geçit sayısı 17 idi. Şu son 15 yılda Ankara’ya yeni 101 alt üst geçit yapıldı.

- Şehrin pek çok yerinde yeni bulvarlar yapıldı. Yurt dışından gelenler özellikle Ankara’ya ilişkin değerlendirmelerini yaparken buralara bakarken yapıyor. Çok kısa bir süre zarfında bu yol tamamlandı çağdaş bir görünüme kavuştu.

- İşimiz bitti mi bitmedi? Şu anda konutlarımız yükseldi bu konutlarla birlikte tabi bütün o çevrenin peyzaj çalışmaları da bitirilecek. Gerek konutlar gerekse yemyeşil parklar bahçeler oraya yapıldığı anda da Ankara’ya giriş çok daha güzel bir anlam kazanılacak.

ERZURUM'DA REKOR KIRILDI

- Erzurum Türkiye’nin doğuya Asya’ya açılan önemli merkezlerinden biri. Doğu’nun incisi olarak bilinen bu şehrimiz bizden önceki dönemde ciddi bir gerileme kaydetmişti.

-Erzurum’da 1137 yeni dersliği hazırladık. 600 yataklı Erzurum bölge ve eğitim araştırma hastanesi’ni bitirdik ve kısa bir süre önce oranın da açılışını yaptık. 4 adet hava ambulansından birini zor kış şartlarında kullanılması için devreye aldık.  Tam  9 tane hastaneyi Erzurum ve ilçelerine kazandırdık. Bu Erzurum’un tarihinde yok.

- Yani biz burada Erzurum’lu kardeşlerimizi nasıl takip ettiğimizi ihmal ettiğimizi açık ve net ortaya koyduk. Ama biliyoruz ki Erzurumlu kardeşim Ankara siyasetinde AKP’yi hiçbir zaman unutmadı. 2003 yılına kadar Erzurum’da sadece 49 km bölünmüş yol vardı ama bugün 295 km bölünmüş yolumuz var.

- Bu arada Erzurum havaalanı’nı terminaliyle pistleriyle ele aldık ve pırıl pırıl bir havaalanını Erzurum’a kazandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!