Doğalgaz abonelerine geri ödeme

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz abonelerine geri ödeme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

Ankara Doğalgaz A.Ş. internet sitesinden duyuru yaparak, doğalgaz abonelerinden sayaçlar takılırken alınan fazla bedellerin geri ödeneceğini açıkladı. Böylece CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu’nun, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e karşı iddiasının doğru olduğu ortaya çıktı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki düelloda, Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Ankaralı doğalgaz abonelerinin sayaç taktırırken fazla ödeme yaptıkları iddiası doğrulandı. Başkent Doğalgaz, fazla bedel alınan abonelere paralarını geri vereceğini açıkladı.

Paralar ödenecek

Başkent Doğalgaz A.Ş., internet sitesinden 24 Aralık 2008’de yaptığı açıklamada, 2 bin 275 aboneye geri ödeme yapılacağını duyurdu. Ödeme yapılacak doğalgaz abonelerinin listesi internette yayınlandı, adreselere de tebligat yapıldı. 123 dolar olarak belirlenen bedeller, 2 Ocak 2009 Cuma gününden itibaren Türk Lirası olarak nakit ödenecek. Açıklamada şunlar kaydedildi:

EPDK uyardı

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) 08.04.2005 ve 472/38 Sayılı Kurul Kararı ile EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında mevzuata aykırı olarak abonelerden mükerrer bağlantı bedeli tahsil edildiği ve bu bedellerin geri ödenmesi gerektiği Şirketimize bildirilmiştir.

Adreslere tebligat

13.05.2008 tarihinden itibaren Şirketimize yapılan yazılı başvurular titizlikle incelenmiş ve bunlar arasında mükerrer ücret ödediği için iade almaya hak kazananların sayısının 22.12.2008 tarihi itibariyle 2 bin 275 olduğu tespit edilmiştir. Bu abonelerimizin adreslerine tebligatlar yapılmaktadır.

2 Ocak’tan itibaren

EPDK kararıyla 123 ABD Doları olarak belirlenen bu bedeller, 2 Ocak 2009’dan itibaren abonelere TL karşılığı olarak geri ödenmeye başlanacaktır. Ödemeler hafta sonunda da ara vermeden sürdürülecektir. Tespit çalışmalarına, şirketimize dava açan-açmayan tüm abonelerimiz değerlendirmeye alınmıştır."

Sayaçtan değil servis hattından

BAŞKENT Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir, geri ödeyecekleri paraların "Sayaç bedeli değil, mükerrer alınmış servis hattı bedeli olduğu" açıklaması yaptı. Demir, şöyle dedi: "31 Aralık 2003’e kadar, sayaç bedeli 300 dolar alınmış ve servis hattı bedeli olarak yapılan işin maliyeti de dolar bazında tahsil edilmiştir. EPDK 1 Ocak 2004’ten itibaren uygulamayı değiştirmiş ve sayaç bedeli 150 dolar KDV, servis hattı bedeli 150 dolar KDV olmak üzere 300 dolar KDV alınmasını karara bağlamıştır. 1 Ocak 2004’ten önce servis hattı bedeli ödediği halde o tarihte abone olmayıp, 2004 yılında aboneliğini yaptıranlardan sadece 150 dolar KDV sayaç bedeli alınması gerekirken, EPDK kararı yanlış yorumlanarak, tekrar 150 dolar servis hattı bedeli alınmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!