MGK’dan Gazze için iki önemli çağrı

Güncelleme Tarihi:

MGK’dan Gazze için iki önemli çağrı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2008 00:00

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), İsrail’e Gazze’ye yönelik operasyonlarını derhal durdurması çağrısında bulunurken, Filistin tarafında da isim belirtmeden El Fetih ve Hamas’a "Bölünmeyin, uzlaşın" mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında dün yapılan yılın son MGK toplantısında İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları gündemin ilk sırasına oturdu. MGK bildirisinde Ortadoğu’ya ayrılan paragrafın, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bugün çıkacağı barış turunda Arap ülkeleri ve uluslararası topluma vereceği mesajlarla benzerlik içermesi de dikkat çekti. Bildiride şöyle denildi:

"İsrail’in Gazze’ye yönelik harekatının çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açmasından duyulan derin endişe dile getirilmiş, askeri harekatın derhal durdurulması, çatışmaların sona erdirilmesi, diplomasiye imkan tanınması, Gazze’deki halka insani yardımların güvenli şekilde ulaştırılmasının sağlanması ve ayrıca Filistinliler arasında bir an önce uzlaşmaya varılması çağrısında bulunulmuştur."

MGK toplantısında, PKK ve yandaşlarına karşı yürütülen çok yönlü mücadelenin, terör tehditi ortadan kaldırılana kadar azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha vurguladı.

MGK’da ayrıca, Irak’ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terörü ile Türkiye, ABD ve Irak arasındaki üçlü mekanizmanın çalışmalarını da değerlendirdi. MGK Irak’la değişik alanlarda yürütülen işbirliğinin geliştirilerek devam etmesini de kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!