Yine Gökçek demedi

Güncelleme Tarihi:

Yine Gökçek demedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 00:00

18 ildeki belediye başkan adaylarını dün açıklayan Başbakan Erdoğan büyükşehirlerin hafta içinde değerlendirileceğini söyledi.

Melih Gökçek’in Ankara’sını başarılı belediyeler arasında saymayan Erdoğan "Büyükşehiri açıkla" diye ısrar eden salondaki bir grup partiliye de kızdı "Bir takvim içinde ne yapacağımızı biliriz" dedi. Aynı grubun, Ankara büyükşehir adayları arasında adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki lehine slogan atması dikkat çekti.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 18 il ve bu illerdeki bazı ilçe belediye başkan adaylarını dün kamuoyuna ilan ederken, AKP’de gözlerin çevrildiği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu büyükşehir belediye başkan adaylarını ise açıklamadı. Ankara’yı başarılı belediyeler arasında da saymayan Erdoğan, mevcut başkanlarını yeniden aday gösterdiği İstanbul, Antalya, Kayseri, Konya ve Kocaeli’nin belediyeciliklerini övüp örnek gösterdi.

Erdoğan, Altındağ Kapalı Spor Salonu’nda dün düzenlediği aday açıklama toplantısında, büyükşehir adaylarının hafta içinde değerlendirileceğini söyleyerek, yılbaşının hemen öncesinde, 30 Aralık Salı günü yapılacak MYK’yı işaret etti. Erdoğan, 31 Aralık’ta, yani yılbaşı günü aday aday açıklamazsa, Ankara ile birlikte başkanları AKP’li büyükşehir belediyelerdeki adayların kamuoyuna ilanı yeni yıla kalacak.

Erdoğan, toplantı sırasında bir grup partilinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklaması yönündeki ısrarına ise sinirlendi. "Büyükşehri açıkla" diye bağıran gruba, "Sizler bir yere malzeme vermek için buraya geldiyseniz sizlere bakışım başka olur" diye tepki gösteren Erdoğan, "Biz Ak Partiliyiz, bir takvim, program içinde neyi nerede yapacağımızı iyi biliriz. Üç-beş kişinin bu tür talepleriyle kalkıp da planlarımızı değiştirmeyiz" dedi. Erdoğan’ı sinirlendiren grubun, büyükşehir adayları arasında adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki lehine slogan atmaları da dikkat çekti.

Elekten geçiriyoruz

"Dürüst, sevilen, saygın, halkın sevgisine mazhar olmuş, iş üreten, herkesin ’ben de olsam bunu seçerdim’ dediği" isimleri belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, ancak bu konuda "yüzde yüz isabet" sağlanamayabileceğine de dikkat çekti. Erdoğan, ardından da; "Ama en azamisini yapmanın gayreti içindeyiz; parti içi demokrasiyi etkin şekilde işletiyor, çeşitli eleklerden geçirdikten sonra adaylarımızı açıklıyoruz" diye konuştu.

18 ilin adayları

Erdoğan, AKP’li 46 ilden "yola devam" kararı aldığı 18 başkan adayını şöyle açıkladı: Adıyaman’da Necip Büyükaslan, Aksaray’da Nevzat Balta, Balıkesir’de Sabri Uğur, Bilecik’te Selim Yağcı, Burdur’da Sebahattin Akkaya, Denizli’de Nihat Zeybekci, Elazığ’da Süleyman Selmanoğlu, Karabük’te Hüseyin Erer, Kilis’te Abdi Bulut, Muş’ta Necmettin Dede, Nevşehir’de Hasan Ünver, Rize’de Halil Bakırcı, Sivas’ta Sami Aydın, Bolu’da Alaattin Yılmaz, Tekirdağ’da Ahmet Aygün, Tokat’ta Adnan Çiçek, Van’da Burhan Yenigün ve Yozgat’ta Yusuf Başer.

MHP kökenli Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras ve CHP kökenli Bingöl Kığı Belediye Başkanı Coşkun Güven’in de aralarında bulunduğu 17 belediye başkanı da dün törenle AKP’ye katıldı. Erdoğan, 15 Ocak’a kadar bütün adaylarını açıklayacaklarını da söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!