Kavga etmediğim için üstüme geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kavga etmediğim için üstüme geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

Genelkurmay eski Başkanı Özkök, emekli olmasına rağmen hálá üzerine gelinmesinden yakındı. Hilmi Özkök, "Bunun nedeni görevdeyken hükümetle alenen kavga etmemiş olmam" dedi.

Haberin Devamı

GENELKURMAY eski Başkanı elekli Orgeneral Hilmi Özkök, dün Radikal Gazetesi’nde Murat Yetkin’e gönderdiği açıklamasında, özetle şunları söyledi:

 "Hiçbir zaman sıradanlığın kolaylığına sığınmadım. Herkesin dediğini desem, yaptığını yapsaydım kimse bana sataşmaz, rahat bir emeklilik yaşardım. Ettiğim yemine sadık kalarak siyaseti TSK’ya sokmamaya gayret ettim. Ne yaman ironidir ki hükümetle alenen kavga etmediğim için benimle kavga edenler, demokrat olduğum için kınayanlar oldu. Söz düellosu yapsaydım beni coşkuyla alkışlayacaklar vardı. 28 Şubat’ı ’Bu bir sebep sonuç ilişkisidir, sebep ortadan kalkmadıkça sonuç değişmez’ diye değerlendirdiğimi görmezden gelenler, beni 28 Şubat’takiler gibi davranmamakla, suskun olmakla suçladılar. Oysa ki 28 Şubat o günün koşullarının gerektirdiği zorunlu bir hareket tarzıydı.  Sayın İlhami Erdil’in beni olumsuz bir yaklaşımla gündeme getirmesinin sebebi farklıdır. Bilindiği gibi General ve Amirallerin adli soruşturmasına izin verme yetkisi Genelkurmay Başkanı’nındır. Sonuçta dava açıldı, mahkûmiyetle sonuçlandı ve hüküm uygulandı. Ancak Sayın Erdil suçlu olarak kendini değil beni takdir etti ve beni asla affetmeyeceğini ilan etti. Durumuna ben de üzülüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!