HHP Başkanı Güneş: "Asmaya, kesmeye geliyoruz"

Güncelleme Tarihi:

HHP Başkanı Güneş: Asmaya, kesmeye geliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 16:35

HAK ve Hakikat Partisi (HHP) Genel Başkanı Dursun Güneş, Erzurum İl Teşkilatı’nın açılış töreninde iktidara gelmeleri halinde “Adaletin kılıcını masaya koyacağız. Keseceğiz, asacağız. Kesmeye, asmaya geliyoruz." dedi.

Haberin Devamı

PARTİ LİDERİNDEN İLGİNÇ SÖZLER - FOTO GALERİ

HAK ve Hakikat Partisi (HHP) Genel Başkanı Dursun Güneş, Erzurum İl Teşkilatı’nın açılış töreninde iktidara gelmeleri halinde tekke ve zaviyeleri yeniden açacaklarını söyledi. Başında yeşil takkesiyle konuşma yapan Güneş, “Adaletin kılıcını masaya koyacağız. Keseceğiz, asacağız. Kesmeye, asmaya geliyoruz. Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına elini uzatanın elini keseceğiz” dedi.

Geçen Temmuz ayında kurulan HHP, Anadolu'daki teşikatlanmasına Erzurum'da başladı. Gürcükapı semtindeki parti binasının açılış törenine Genel Başkan Dursun Güneş katıldı. Açılış töreni sırasında parti binası önünde kurban kesilirken, bastonunu kurbanlık hayvanın üzerine dokunduran Güneş, Allah'ın ‘Fatih Sultan Mehmed'in ruhunu yeniden görevlendirdiğini' iddia etti. Konuşması partililer tarafından sık sık tekbir sesleriyle kesilen Güneş, ‘Sultan Fatih Geliyor. Ey arzu melun çocukları, ey Konstantine torunları, yutmayız biz bu oyunları, Muhammed Fatih geliyor’ dizelerini okuduktan sonra partiyi Osmanlı ruhuyla kurduklarını söyledi. Halka ‘can suyu' vereceklerini ve ölü kalpleri dirilteceklerini öne süren Genel Başkan Dursun Güneş, şöyle dedi:

“Onların üzerindeki psikolojik baskıyı kaldıracağız. Teşkilatımızı arslanlarla kuracağız. Genel seçime kendimizi hazırlayacağız. Allah, devleti dilediğine verir, dilediğinden alır. Dilediğini aziz, dileğinin zelil kılar. Eğer Allah nasip ederse, adalet kılıcını masanın üstüne koyacağız ve keseceğiz, asacağız. Hani korktukları bir şey vardı ya, ‘kesip, asacaklar bunlar’ evet keseceğiz, asacağız. Osmanlı ruhu ile kesip, asacağız. İyi dinleyin ve yanlış yorumlamayın. Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına elini sokanın. elini keseceğiz. Tekke ve zaviyeleri kuracağız. Kuran kurslarını yeşerteceğiz, temiz toplum yetiştireceğiz. Bu siyaset kokmuş, çürümüştür. Bu siyaseti toplayıp çöp bidonuna atacağız.”

Genel Başkan Güneş, konuşmasının ardından ‘Kalkın yiğitlerim kalkın’ ilahisini okurken, aralarında çocukların da bulunduğu 100 kadar partiliye tekbir sesleri arasında rozet taktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA SIVACILIK YAPMIŞ
Erzurum'da partisinin il teşkilatının açılış konuşmasında iktidara gelmeleri halinde tekke ve zaviyeleri yeniden açacaklarını söyleyip, “Adaletin kılıcını masaya koyacağız. Keseceğiz, asacağız. Kesmeye, asmaya geliyoruz” dediği için hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nca inceleme başlatılan Hak ve Hakikat Partisi (HHP) Genel Başkanı Dursun Güneş'in Bayburt'un Demirözü İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Uzun yıllar İstanbul'da yaşayan ve sıvacılık yaparak inşaat sektörüne giren Güneş'in müteahhitlik de yaptığı bildirildi. Güneş'in bir süre Saadet Partisi saflarında yeraldığı ancak daha sonra oradan ayrıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!