Kemal Bey’den artçı belge

Güncelleme Tarihi:

Kemal Bey’den artçı belge
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 00:00

Uğur Dündar yönetiminde Star Televizyonu ekranlarında canlı yayınlanan düelloda Melih Gökçek’i sıkıştıran Kemal Kılıçdaroğlu, dün de belgeli bir iddiayı ortaya attı.

İŞTE O TARTIŞMADAN KARELER - FOTO GALERİ

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası dosyasında, Gökçek’in bir danışmanlık firmasına Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında araştırma yaptırmak için 354 milyar (354 bin YTL) lira ödediğini gösteren bir fatura olduğunu savundu ve bu ödemenin nereden yapıldığını sordu.

Haberin Devamı












ANKARA
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in doğalgaz sayacı alımında yolsuzluk yaptığına ve fahiş fiyatla sayaç aldığına dair iddialarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün Melih Gökçek’le ilgili yeni bir iddia daha ortaya attı. TBMM’de gazetecilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası klasörlerinde Gökçek adına kesilmiş 354 milyar liralık bir fatura bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ergenekon soruşturmasında bir fatura var, 354 milyar lira. Bunun 54 milyarı KDV. Bu fatura doğru. Bir danışmanlık firmasından hizmet alımı. Firmanın adı SESAR. Gökçek, bu parayı fiilen ödedi. Hadi bilboard paralarından vazgeçtik, bu 354 milyar lirayı nereden ödedi?"

Kemal Bey’den artçı belge
Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği fatura 13.06.2003 tarihini taşıyor. Faturanın açıklamalar bölümünde, alt alta sıralanmış şu ifadeler yer alıyor:

Danışmanlık Ücreti. (Ağustos 2002-Ocak 2003, 6 ay): 216.457.627.100 TL.

AKP Başkanı R.T. Erdoğan’ın Tutarsızlıkları Araştırması : 18.038.135.590 TL.

AKP’nin İktidara Gelmesi Nasıl Önlenir Araştırması: 24.050.847.450 TL.

R.T. Erdoğan İktidara Geldiğinde Nasıl Yıpratılır Araştırması: 42.088.983.050 TL.

Toplam: 300.635.593.100 TL.

KDV: 54.114.406.650 TL

Genel Toplam: 354.749.999.350 TL."

Kılıçdaroğlu, dün TV’deki düelloda dile getiremediği iddialarını da kamuoyu bilgisine sundu ve şöyle konuştu:

"Ben rakamları açıklamaya kalktıkça Sayın Gökçek farklı yerlere çekmeye çalıştı. Ahláki olarak rahatsız oldum, ama siyaseten de çok rahatım. İkisini (Gökçek ve Dengir Mir Mehmet Fırat) şöyle karşılaştırabilirim; Ankara gibi saygın bir kentin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bu kadar acz içinde kalacağını tahmin etmedim. Fırat’ın düzeyli anlatımı vardı. Gökçek’le ilgili en iyi değerlendirmeyi yine Dengir Fırat yapmış olmalı."

Melih, daha şıllıktır

Kılıçdaroğlu’nun gönderme yaptığı AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ın sözlerini Kanal D Muhabiri İbrahim Gündüz internet sitesinde yazdı. Bu habere göre Fırat, TBMM kulisinde sohbet ederken, "Valla Melih daha şıllıktır. Kemal Kılıçdaroğlu Melih’le baş edemez. Melih PKK’dan girer, genelevden çıkar" dedi.

SESAR (Siyasi Ekonomik, Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi) Başkanı İsmail Yıldız, Ergenekon kapsamında terör örgütüne üye olma, askeri itaatsizliğe teşvik gibi suçlardan tutuklanmıştı. Yıldız, Ergenekon Davası’nın 24 Kasım 2008 tarihindeki duruşmasında verdiği ifadede şunları söylemişti: "AKP milletvekilleriyle ilgili bilgisayarımda bulunan bilgiler bir fişleme çalışması değil, AKP tarafından istenen bir araştırmadır. Benden yorum istemişlerdi. Ben de bunu yapıp parasını aldım. Faturası dosyada. Bundan para kazanıyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!