Film gibi hırsızlık girişimi

Güncelleme Tarihi:

Film gibi hırsızlık girişimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2008 11:37

İZMİR'in Salhane Semti'ndeki Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü bahçesinde bulunan bir bankaya ait ATM'deki parayı çalmak isteyen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, alarmını söküp devre dışı bıraktı. ATM'nin yanındaki güvenlik kamerasının üzerini de kar maskesiyle kapatıp okjisenli kaynak makinasıyla demir kasayı kesen hırsız veya hırsızlar, kasadaki parayı alamadan kaçtı.

Haberin Devamı

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Olay, saat 07.30 sıralarında Manas Bulvarı Numara 1'de bulunan Posta İşleme Merkezi Müdürlüğü bahçesindeki bir bankaya ait ATM'de meydana geldi. İşleme merkezi müdürlüğünde görevli özel güvenlik görevlisi bahçede, devriye gezdiği sırada siyah bir poşetin içinde sökülmüş halde alarm bulunca durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerinde sökülen alarmın, kasa kısmı bahçeye bakan ATM'ye ait olduğunu ve kapısının açık olduğunu fark etti. Kasanın bulunduğu odada oksijenli kaynak makinası bulan polis, uzman ekipleri çağırıp çalışmalarını yoğunlaştırdı.

GÜVENLİK KAMERASINA KAR MASKESİ

Araştırmada, kasanın bulunduğu odaya fark edilmeden girmek isteyen hırsız veya hırsızların, ATM'nin hemen yanında bulunan ve harekete duyarlı güvenlik kamerasının üzerini kar maskesiyle kapattıkları belirlendi. Kablosunu kestikleri alarmı da etksiz hale getiren zanlı ya da zanlıların eşkallerinin belirlenebilmesi için bahçedeki diğer güvenlik kameralarının kayıtları da incelemeye alındı. Öte yandan Posta İşleme Müdürlüğü binasında bir güvenlik kamerası kayıt odasının bulunduğu fakat gece boyunca bu odanın kapalı olduğu belirtildi. Ayrıca binada gece mesai saatlerinde iki özel güvenlik görevlisinin bulunduğu öğrenildi.

ÇUVAL VE KAYNAK MAKİNASINI BIRAKIP KAÇTILAR

Film sahnelerini andıran hırsızlık girişiminde bulunan zanlı ya da zanlıların, kasayı kestikten sonra çalmak istedikleri parayı koymak için getirdikleri çuval ve kaynak makinasını bırakıp kaçarken kimse tarafından fark edilmediği ortaya çıktı. İncelemede, bayram öncesi ve maaş günü olması nedeniyle ATM'de yüklü miktarda olduğunu düşündükleri parayı çalmak isteyen ancak paniğe kapılıp kaçan hırsız veya hırsızların, bankamatiğin kasasından para alamadıkları belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!