Yine sahte polis, yine genç kızı saçında sürükleme

Güncelleme Tarihi:

Yine sahte polis, yine genç kızı saçında sürükleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 17:17

HATAY’ın Kırıkhan İlçesi’nde ‘Polisiz’ diye kapıyı çalan 5 zorba lise mezunu olan ve üniversiteye hazırlık için dersaneye giden 19 yaşındaki D.T.'yi kaçırmaya kalkıştı.

Haberin Devamı

Komşuların ihbarıyla gelen polislerin yakaladığı zorbalar, sorgularından sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

İstanbul’da polis yeleği giyerek müzikhol basıp konsomatris C.K.’yi saçlarından sürükleyerek kaçırıp tecavüz eden zorbaların görüntüleri tüm yurtta infial yaratırken, benzer bir lay bu sabaha karşı Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde meydana geldi. Çeşitli suçlardan sabıkaları bulunan K.Ç. (24), Y.K. (20), E.K. (19), G.T. (22) ve E.Ç. (19) dün yol kenarında otururken ÖSS’ye hazırlık için gittiği dershaneden dönen D.T. ölerinden geçerken sözle sarkıntılıkta bulundu. D.T.’nin terslediği 5 kişi, genç kızı takip edip evini tespit etti.

Birlikte oturup gece boyu alkol alan 5 zorba, birkaç gündür televizyonlarda yayınlanan İstanbul’da polis yeleği giyerek müzikhol basıp konsomatris C.K.’yi saçlarından sürükleyerek kaçırıp tecavüz eden zorbaların görüntülerine yeniden görünce, kendilerini tersleyen D.T.'yi kaçırmaya karar verdi.

Haberin Devamı

Babası yurt dışında çalışan D.T.'nin, annesi 46 yaşındaki S.T. ile birlikte oturduğu Gündüz Mahallesi’ndeki evine bu sabaha karşı saat 02.15'te giden zorbalar kapının zilini çaldı. O saatte kapı ziliyle uyanan S.T., panik içinde kapıya geldi ve zili çalanlara kim olduklarını sordu. Zorbalar ‘Biz polisiz açın kapıyı’ karşılığını verdi. S.T. tanımadığı bu kişilere kapıyı açmayınca zorbalar yüklendikleri kapıyı kırıp içeri girdi.

KOMŞULARININ İHBARI KURTARDI

Gürültüye uyanan komşuları hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayıp ihbarda bulundu. Evde anne- kız ile zorbalar arasında arbede çıkarken, o bölgede devriye gezen polis ekibi hemen verilen adrese yönlendirildi.

Zorbalar anneyi bıçakla tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra, kızı D.T.’yi saçından ve kollarından sürükleyerek dışarıya çıkarıp, kaçırmaya çalışırken, polisler yetişti. Zorbalardan 3'ü kaçarken, D.T.'yi sürüklemeye çalışan K.Ç. ve Y.K. suçüstü yakalandı. D.T.'yi zorbalardan kurtaran polis kısa sürede kaçan E.K. G.T. ve E.Ç.'yi de kısa takip sonucu yakaladı.

Haberin Devamı

Bir çok suçtan sabıkası olan zanlılar, ifadelerinde İstanbul’da polis yeleği giyerek müzikhol basıp konsomatris C.K.’yi kaçırıp tecavüz eden zanlılardan etkilendikleri için olayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zorbalar K.Ç., Y.K., E.K. ve E.Ç. tutuklanırken G.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürü Ümit Mustafa Yiğit, polis olduğunu söyleyen herkese inanılmamasını istedi ve bu gibi şüpheli durumlarda mutlaka 155 Polis İmdat telefonundan yardım istenmesi erektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!