Ankara Üniversitesi'nde çatışma: 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Ankara Üniversitesinde çatışma: 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 00:22

Ankara Üniversitesi DTC Fakültesi’nde karşıt görüşlü iki grup taşlı sopalı çatışıyor. Taşlı sopalı kavgada 2 öğrenci yaralandı.

Haberin Devamı

ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı.

Öğleden sonra “Orta Avlu” olarak tabir edilen bahçede, karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine her iki öğrenci grubu da birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Okuldaki bazı camların da kırıldığı kavgaya, Çevik Kuvvet polisi müdahale etti.

Fakülte içerisine giren güvenlik güçlerine taş atılması sonucu, polis biber gazıyla müdahale etti. Polis, iki grup arasında barikat oluşturup önlem alırken, olay sırasında derste bulunan öğrenciler dışarıya çıkarıldı. Okul kapısında da güvenlik önlemi alan polis, içeri girişleri yasakladı.

ÖĞRENCİLER OKULDAN AYRILDI

Öğrenci gruplarının arasına barikat kurarak kavgayı engelleyen Çevik Kuvvet polisleri, daha sonra öğrencileri farklı kapılardan çıkarttı.

Haberin Devamı

Gruplardan biri, Çevik Kuvvet eşliğinde Sıhhiye'den Kızılay Yüksel Caddesi'ne yürüdü. Yol boyunca slogan atan öğrenciler adına Yüksel Caddesi'nde yapılan basın açıklamasında, diğer gruptaki öğrencilerin kendilerine saldırdıkları iddia edildi.

Açıklama sırasında bir öğrenci de okulda topladığını öne sürdüğü, biber gazı ile boş göz yaşartıcı bomba kapsüllerini basın mensuplarına gösterdi.

Açıklamanın ardından öğrenciler dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!