Kızına tecavüz eden karateciyi öldüren babaya 15 yıl

Güncelleme Tarihi:

Kızına tecavüz eden karateciyi öldüren babaya 15 yıl
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 15:07

Kızına tecavüz etmekle suçladığı karate antrenörünü Bahçelievler'de tabancayla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan baba, 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada son savunmasını yapan tutuklu sanık Arif S, öldürdüğü Çetin K'nin, kızına tecavüz ettiğini tekrarlayarak, olay öncesi bu kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Çetin K'yi tasarlayarak öldürmediğini ifade eden Arif S, “Öyle olsaydı, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmadan, bu olayı gündüz değil, gece yapardım. İlk akla gelen de ben olmazdım. Amacım sadece K'yi tutuklattırmaktı. Savcılık serbest bıraktıktan sonra, bizlere yapmış olduğu hareketlerden ve tehditlerden kurtulmaktı” dedi.

Sanık S. olayın yaşandığı Bahçelievler'e gittiğinde K'nın yolunu keserek kendisine hakaret ettiğini savunarak, “Bir baba olarak yapmam gereken canını acıtmaktı, onu da kızımın arkadaşı gibi tekerlekli sandalyeye bağlamaktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Arif S'yi, “Çetin K'yi tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı.

Heyet daha sonra sanığın bu suçtan aldığı cezayı, suçun tahrik altında işlenmesini ve sanığın iyi halini dikkate alarak, 15 yıla indirdi.

Mahkeme Heyeti ayrıca Arif S'ye “ruhsatsız tabanca bulundurmak” suçundan da 10 ay hapis ve 375 YTL adli para cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!