İşte tüm kartvizitleri

Güncelleme Tarihi:

İşte tüm kartvizitleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 00:05

İPEK kod adlı MİT elemanı olduğu iddia edilen Tuncay Güney, cüzdanında aslında pek çok ve hayli kafa karıştırıcı ’kimlik’ler taşıyor.

Son olarak Kanada’da, kipa takıp zülüf uzatarak ’Haham Yardımcısı kartviziti’ bastırmadan önce kılıktan kılığa giren Güney’in portresini tamamlayan ayrıntılar şöyle:

Başarısız öğrenci: Küçük yaşta babasını kaybetti. Pertevniyal Lisesi’nin birinci sınıfından ayrıldı.

Gazeteci: Milliyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde, Samanyolu Televizyonu haber programları bölümünde çalıştı. İran, Irak, Suriye, Lübnan, ABD’ye gitti.

Gay: 5 Mayıs 1997’de askere gitti, 4 ay sonra ’gay’ (eşcinsel) olduğu gerekçesiyle askerlikten muaf tutuldu.

Fethullahçı: İsmailağa Cemaati’nde yetiştiği, Fethullah Gülen’in sekreterlik işlerini gördüğü gibi iddialar da var.

Sahtekár: Mesut Yılmaz ile Abdullah Çatlı’yı fotomontajla yanyana getiren fotoğrafı DYP milletvekiline sattı.

Dolandırıcı: Ergenekon İddianamesi’ne göre, emekli Tuğgeneral Veli Küçük’e hediye edilmesi için verilen cipi yeni ruhsat çıkarıp başkalarına sattı.

JİTEM elemanı: Kendisini JİTEM elemanı gibi tanıtıp kirli işlere bulaştı.

Arazi mafyası: İstanbul’da arazi almaya çalıştı. Güney, buradaki muhtara, köye bağlı plajları işletenlerin PKK’lı olduğunu söyleyerek, plaj işletmesinin Mehmetçik Vakfı’na verilmesini istedi ve sözleşmeler imzalattı.

Ergenekon’un hafızası: Güney’in arama yapılan ev ve ofisinden Ergenekon’la ilgili 6 çuval belge çıktı. Ergenekon’da tutuklu bulunan çok sayıda kişinin ismi belgelerde geçiyor.

İşkence mağduru: Bir iddiaya göre kendiliğinden, Güney’e göre ise gördüğü işkenceden Ergenekon’u anlatmaya başladı. Bu ifadeler tutanağa geçirilmedi, ancak kasede kaydedildi.

Kaçak: Dolandırıcılık suçlaması nedeniyle 8 Mart 2001’de tutuklandı, 1 gün sonra 3 bin YTL teminatı yatırarak serbest kaldı. İddiaya göre Güney, bir süre sonra 10 yıllık vizesini kullanarak ABD’ye gitti. 32. Gün programında kendisini yurtdışına çıkaran kişinin Adil Serdar Saçan olduğunu söyledi.

Bulunmaz Hint kumaşı: Güney, ABD’ye gittikten kısa bir süre sonra New York Institute adlı kuruluşta çalışmaya başladı. Zaten hakkındaki soru işaretlerinden biri de ABD’ye gider gitmez nasıl bu tip bir iş bulabildiği.

Firari şüpheli: Ergenekon soruşturması kapsamında halen firari şüpheli.

Doğuştan Musevi: Güney, Ergenekon soruşturması başladıktan sonra Toronto’daki bir Sinagog’ta haham olarak ortaya çıktı. Söz konusu kuruluşun internet sitesinde ise sıfatı ’editör’ olarak geçiyor. Sitenin, Güney’in yaşamını sürdürdüğü Kanada’nın Toronto kentindea temsilciliği var. Doğuştan Musevi olduğunu iddia ediyor. Türkiye’deki Yahudi Cemaati, hahamlığını doğrulamıyor.

MOSSAD ajanı: Mısır’ın başkenti Kahire’de görülen bir casusluk davasında gıyabında yargılanan ve 15 yıl hapse mahkûm olan ’Tuncay Bubay’ isimli İsrail gizli servisi MOSSAD ajanının, aslında Tuncay Güney olduğu öne sürülüyor.

MİT elemanı: Sabah Gazetesi’nin dün yayımladığı belgeye göre Tuncay Güney, ’İpek’ kod adıyla MİT için çalışıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!