Soylu, yeniden genel başkan

Güncelleme Tarihi:

Soylu, yeniden genel başkan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 15:31

Demokrat Parti (DP) 9. Olağan Büyük Kongresi'nde Süleyman Soylu, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Haberin Devamı

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR

 

BAŞKAN KÜRSÜDE FENALAŞTI

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede geçerli 993 oyun 922'sini alan Süleyman Soylu ilk turda genel başkan seçildi.
Diğer genel başkan adaylarından Nevval Sevindi 32, Refaiddin Şahin 26, Nuri Efe 12, Ramazan Yazgan 1 oy alırken, Cemal Önez'e ise oy çıkmadı.

Soylu, Demokrat Parti'nin (DP) Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'ndaki9'ncu Olağan Kongresi'nin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktığında rahatsızlık geçirmişti.

 

Konuşmasını güçlükle sürdürmeye çalışan Soylu'ya yardımcıları su getirdi. Soylu kürsüye getirilen sandalyeye oturtuldu.

 

Haberin Devamı

“KONGREMİZ, ZENGİN, DEMOKRAT, GÜÇLÜ, MODERN BİR TÜRKİYE ARZUSUNU DİLE GETİRMİŞTİR”
         
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman  Soylu, “Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu dile  getirmiştir” dedi.

Soylu, Atatürk Spor Solunu'nda gerçekleştirilen 9. Olağan Büyük Kongre'de  genel başkan seçilmesinin ardından delegelere teşekkür ederek, sonucun herkese  hayırlı olmasını diledi.

“Biz bugün kardeşliğin, barışın, demokrasinin, iyi niyetin ve bu  gelenekte büyümenin erdeminin ne olduğunu bütün Türkiye'ye gösterdik” diyen  Soylu, kongrenin bütün ülkeye mesaj verdiğini ve “Türkiye'nin içerisinde  bulunduğu duruma itiraz ettiğini” söyledi.

Soylu, “Kongremiz, zengin, demokrat, güçlü, modern bir Türkiye arzusunu  dile getirmiştir. Hepimize büyük görev düşüyor” dedi.

Aday olanlara da teşekkür eden Soylu, söylenen sözlerin kürsü  masuniyetinde söylendiğini ifade etti.

 “Bugün salonda bir düğün, şenlik yaşandığını” ifade eden Soylu, “Yarın  bu partide bir devrim, değişim yaşanacak. Yarın yapılacak tüzük değişikliği son  derece önemli. Bu partiyi gerçek sahipleri olan sizler yöneteceksiniz. Sorumluluk  sizin üzerinizdedir” diye konuştu.

Büyük bir mücadeleye başladıklarını belirten Soylu, “29 Martta AKP'yi  yere sermek büyük anlayışı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Genel Başkanlık seçiminin ardından kongre ilk gün çalışmalarını  tamamladı.

Kongrenin yarınki çalışmalarında Genel İdare Kurulu (GİK), Merkez Karar  Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı üyeliklerine seçim yapılacak ve tüzük  değişiklikleri oylanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!