Adli Tıp: Engin Çeber işkenceden öldü

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp: Engin Çeber işkenceden öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2008 00:00

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 29 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü İstinye Şehit Muhsin Bodur Polis Merkezi ile 10 gün kaldığı Metris Cezaevi’nde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybeden 29 yaşındaki Engin Çeber’in ölümüyle ilgili 9 sayfalık otopsi raporu hazırladı.

Raporda, "Kaba dayak denilen işkence yöntemiyle ölümün gerçekleştiği anlaşılmaktadır" ifadesi kullanıldı. Çeber’in gördüğü kötü muamele sonucu Metris Cezaevi’nde ölmesinin ardından biri doktor 19 cezaevi görevlisi açığa alınmıştı. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nın sorguladığı bir nöbetçi müdür, bir başgardiyan ve 4 infaz koruma memuru tutuklanmıştı. Polis merkezindeki yüzleştirme sonucu teşhis edilen 35 polis ise sorgulanmıştı. İşkenceyi kabul eden Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Çeber’in ailesinden özür dilemişti.

Bu arada Metris Cezaevi yönetimine güz tayini geldi. Cuma günü hazırlanan ve "güvenlik" gerekçesiyle yayınlanmayan 95 kişilik cezaevi müdürleri kararnamesine Metris Cezaevi’nin müdürleri de alındı. Adalet Bakanlığı cezaevi yönetimini tam kadro değiştirdi. Cezaevi müdürlerinin bazıları Doğu’da olmak üzere çeşitli illere atandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!