Kılıç’ın sözü demokrasi ile bağdaşmaz

Güncelleme Tarihi:

Kılıç’ın sözü demokrasi ile bağdaşmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın, "Anayasa’nın değiştirilmez ilk 4 maddesinin tartışmaya açılabileceği" açıklamasını CHP’li Akif Hamzaçebi, Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken eleştirdi. Hamzaçebi " Kendisini ayıplıyorum, yakıştıramıyorum. Bu demokrasi ile bağdaşmaz" dedi.

Haberin Devamı

ANAYASA’nın değiştirilmez hükümlü ilk dört maddesinin Bilkent Üniversitesi’nde tartışmaya açılması Adalet Bakanlığı bütçesi görüşülürken de gündeme geldi.

Muhalefet, sempozyuma katılıp, "Bu konuyu kuruluş yıldönümü için konu olarak düşünebilirim. Ancak ne kadar cesaretli olabilirim, endişeliyim" diyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve Raportör Osman Can’a eleştiri yağdırdı.

CHP’li Akif Hamzaçebi de Kılıç ve Can’a tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Sayın Kılıç, eğer cesaret edebilirsem değiştirilemez maddeleri tartışmaya açarım, diye bir kayıtla vatandaşın önüne çıkıyor. Bu sürede cesaretini tartacak, kamuoyunun tepkisini ölçecek. Ben kendisini ayıplıyorum. Mahkemenin ister başkanı olsun, ister raportörü olsun hiçbir görevlisine ben yakıştıramıyorum. Bu demokrasi ile bağdaşmaz" dedi. Kılıç ve Can’a yönelik diğer eleştiriler ise şöyle oldu:

Beklemedeler

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk Sayın Başkan, bu maddelerin değişmesini istemektedir. Başbakan da bu talepler için ’ham meyve yenmez’ demektedir. İşin olgunlaşmasını beklemektedir

Niye rahatsızlar

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek Ülkenin kurucu felsefesi laik, sosyal, demokrat hukuk devleti olmasıdır. Cumhuriyetle yönetilmesi dili Türkçe başkenti Ankara olmasıdır. Kim niçin rahatsız oluyor anlamak mümkün değil. Bu temel konuları kaşıyarak, Türkiye’yi bir yere götürmek mümkün değil.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!