Erdoğan'ın Van gezisinde olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın Van gezisinde olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2008 12:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin merkez ilçe kongresine katılıp, çeşitli açılışlar yapmak için geldiği Van'da DTP'liler protesto gösterisinde bulundu. Polis, kendilerine taş atan göstericileri dağıtmak için havaya ateş açarken, biber gazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler polisle çatıştı.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN VAN'DA

 

VAN'DA GERGİNLİK BÖYLE YAŞANDI

 

Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek isteyen DTP'liler saat 10.00'dan itibaren Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan DTP il binası önünde toplandı. DTP Van Milletvekili Özdal Uçer, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek parti binasında bulunurken yaklaşık 150 kişi parti önünde toplandı. Van Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, DTP önüne giderek burada parti yönetcileriyle görüşüp sakin olmalarını istedi. Toplanan grubu dağıtmaya güçleri olduğunu ancak kimsenin zarar görmesini istemediklerini söyleyen Kesmez, yasadışı bir grişimde bulunulmamasını istedi.

 

Haberin Devamı

Ancak, parti yönetcileri de seslerini duyurmak istediklerini söyledi. Parti binasının bulunduğu bölgede esnafların kepenklerini kapattıkları gözlenirken, saat 11.30 sıralarında Cumuhriyet Caddesi'nin arka sokaklarında toplanan iki ayrı grup, Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. 
 

Polisin 'dağılın' uyarısına göstericiler kaldırımlardan söktükleri taşları polise attı. Bunun üzerine polis, göstericileri dağıtmak için havaya ateş açarak, biber gazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericilern, polisle çatışmasını sürdürdürdüğü sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı Van Ferit Melen Havaalanı'na iniş yaptı.  Polis, DTP'nin bulunduğu sokağı abluka altına alınırken, ara sokaklara kaçan göstericileri yakalamak için polis çalışmasını sürdürüyor.

 

5 OTOMOBİL İLE 1 İTFAİYE ARACINI ATEŞE VERDİLER

 

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/erdo_koruma1.jpgVan'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden göstericiler, Sıhke Caddesi üzerinde park halinde bulunan 5 otomobil ile bir itfaiye aracını ateşe verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto etmek için Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Teşkilatı önünde toplanan kalabalıktan bir grup, Küçük Cami civarında polise taş ve molotfkokteylle saldırdı.

Saldırının ardından ara sokaklara ve Başbakan Erdoğan'ın programının yapılacağı Cumhuriyet Caddesi Beşyol mevkisine dağılan göstericiler, eylemlerine burada devam etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tören alanında konuşma yaptığı sırada, bir grup gösterici, teröristbaşı lehine slogan atarak, caddedeki kaldırım taşlarını söktü.

Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, göstericileri ikna etmeye çalışırken, göstericiler Kesmez'e ve polise taşlarla saldırdı. Emniyet Müdürü Kesmez, korumalarının yardımıyla bir iş yerine sığınırken, polis, göstericileri havaya ateş ederek dağıttı.

Olaylarda, çok sayıda gösterici gözaltına alınırken, caddeden geçen bir kişi de göstericilerin attığı taşın kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı.

Yaralı, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahaleden sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Ara sokaklarda eylemlerine devam eden göstericiler Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun 200 metre aşağısındaki Sıhke Caddesinde park halinde bulunan 5 otomobili ateşe vererek, iş yerlerini taşladı.

Otomobilleri ters çeviren ve molotofkokteyli atarak yakan göstericiler, yanan araçları söndürmek için olay yerine gelen itfaiye aracını da sürücüsünü araçtan indirdikten sonra yaktı.

Polisin müdahalesi üzerine dağılan göstericiler, eylemlerine ara sokaklarda devam ederken, yanan araçlar polisler tarafından söndürüldü.

Haberin Devamı

 

EMNİYET MÜDÜRÜ KESMEZ: OLAYLARDA 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, kentteki  olaylarda 44 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın  gelişi sırasında ufak tefek olayların yaşandığını belirterek, “Olaylarda toplam  44 kişi gözaltına alındı” dedi.

Kesmez, 1'i ağır 7 gösterici ile 6 polisin yaralandığını ifade ederek,  olaylarda, Van Belediyesi itfaiye aracı ile Çiçekli Belde Belediyesi resmi aracı  ve iki vatandaşın aracı olmak üzere toplam 4 aracın yakıldığını bildirdi.

Bir gazetecinin, göstericilerin kendisine de taşla saldırdığını  hatırlatması üzerine Kesmez, şunları söyledi:
“Gösteriler sırasında arkadaşlarımı yakından yönetiyorum. O sırada,  taşlamaların arasında kaldım. Şu anda gördüğünüz gibi herhangi bir şey yok.  Büyütülecek bir konu değil.”

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!