Diyarbakır MHP’yi gerdi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır MHP’yi gerdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın yerel seçimleri kastederek, "Gerekirse Diyarbakır’dan aday çıkarmayız" açıklaması partisinde sıkıntı kaynağı oldu.

Bunun üzerine dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan Şandır, MHP olarak, Türkiye’nin her seçim çevresinde seçimlere katılacaklarını belirterek, "Benim söylediğim; Türk toplumunun birliğini, kardeşliğini önemsediğim yönündedir. MHP’nin seçimlere katılmasına kurulları karar verir. Bunu belirlemem söz konusu olamaz" dedi.

Şandır, dün bir açıklama yaparak, MHP’nin seçimlerde her bölgeden aday çıkartacağını ancak Türkiye’nin birliğini de önemsediklerini belirtti. Şandır bu açıklamasında, "Birliği bozacak, huzuru kaçıracak hiçbir eyleme katılmayız. Güneydoğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan ayrımcılık bir sosyal çatışmaya, Türk-Kürt çatışmasına doğru gidiyor. Başbakan bunu siyaset üretmek vaadi ile teşvik ediyor. Diyarbakır’da aday çıkarmamız Türk halkının kardeşliğine ve birliğine zarar verecekse, gerekirse çıkarmayız" dedi.

Bunun üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli ve kurmayları, Genel Sekreter Cihan Paçacı imzasıyla bir açıklama yapılmasını kararlaştırdı. Paçacı’nın açıklamasında, "Amacımız, mahalli idare seçimlerinde partimizi Türkiye’nin her yöresinde başarılı kılacak sonuca ulaştırmak. Grup Başkanvekilimiz Mehmet Şandır’ın bir kısım medyada yer alan ’MHP’nin gerekirse Diyarbakır’da seçime katılmayabileceği’ tarzındaki açıklaması, kendi görüşü olup, MHP’nin görüşünü ve politikasını yansıtmıyor. MHP Türkiye’nin tüm il, ilçe ve beldelerinde MHP’li adayları ile eksiksiz olarak seçimlere katılacak" denildi.

Bu açıklamanın ardından Mehmet Şandır akşam saatlerinde ikinci açıklamasını yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!