Tartışma

Güncelleme Tarihi:

Tartışma
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 22:32

Atatürk'ün hayatını içeren bir belgesel olarak Can Dündar tarafından yapılan "Mustafa" filmi daha içeriği konuşulmadan müthiş bir sponsorluk tartışmasına konu oldu.

Haberin Devamı

Turkcell'in filme sponsor olma kararını verdiği ancak sonradan vazgeçtiği öne sürüldü. Vatan Gazetesi’nden Ercan İnan'ın yazısına göre, Turkcell sponsorluktan şu gerekçeyle vazgeçti: "Bizim çok çeşitli kesimlerden müşterilerimiz var, bu film abonelerimizin bir kesiminin tepkisini çeker."

 

Karşılıklı iddiaları yayınladık. İddiaların ortaya atılmasından uzunca bir süre sonra Turkcell bir açıklama yaptı.

 

Turkcell'in açıklaması şuydu;

 

“Ülkemizin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu, dünya tarihinin enönemli liderlerinden Ulu Önder Atatürk'ü, hem yurt içinde hem de yurt dışındatanıtacak projeler bizi heyecanlandırdığından, 'Mustafa' filminin sponsorlukönerisini değerlendirdik.

Haberin Devamı


Çalışmalarına saygı duyduğumuz proje yapımcısıyla yaptığımız öngörüşmelerde, filmin beklentimiz yönünde Atatürk'ün liderliğini, dehasını vekahramanlığını dünyaya tanıtmaktan çok, Atatürk'ün özel hayatına odaklanan birfilm olduğunu görünce projede yer almayı tercih etmedik.”

Açıklamada, “Gelecekte de Ulu Önder Atatürk'ü dünyaya tanıtacak vetarihin en önemli liderlerinden birisi olduğunu vurgulayacak projeleridesteklemekten gurur duyacağız” ifadelerine yer verildi.

 

Evet iddialar ve cevaplar böyle.

 

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!