Hakkári’de 5 şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkári’de 5 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 00:00

Hakkári kırsalında önceki gece iki ayrı çatışma çıktı. Bu çatışmalarda 5 askerimiz şehit olurken, 5 terörist de öldürüldü.

Haberin Devamı

 İzmirli şehit er Sefa Kılıç'ın evinde yas var

İzmir şehit komando er Umut Çiftçi'ye ağlıyor

Helikopter şehidi onbaşı toprağa verildi

Amasya şehit uzman çavuş Ferhat Erdin'e ağlıyor

Muş'ta şehit er Hasan İrkoş'un evinde yas

Er Hasan İrkoş Sarıpınar'da toprağa verildi

Diyarbakır’dan Skorsky helikopterle Şırnak’a geçerken çatışma haberini alan Kayseri 1’inci Paraşütçü Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de, bölgeye intikal etti. Ancak gece karanlığında ağaca çarpan pervanesinin kırılması sonucu düşen helikopterde de bir asker şehit oldu. Tuğgeneral Küçük ve 15 asker yaralandı.

HAKKÁRİ’de sürdürülen operasyonlarda, iki ayrı çatışmada 4 güvenlik görevlisi şehit düştü. Operasyona katılan bir helikopter de, pervanesinin gece karanlığında bir ağaca çarparak parçalanması sonucu düştü. Kazada, aralarında Kayseri 1’inci Komando Hava İndirme Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük’ün de bulunduğu 15 asker yaralandı ve bir asker şehit oldu. Operasyonlarda beş terörist öldürüldü.

Helikopter peşlerine düştü

Hakkári’nin Kavaklı bölgesinde önceki gece düzenlenen operasyonlarda meydana gelen bir patlama ve teröristlerle çıkan çatışmada 26 yaşındaki Uzman Çavuş Ferhat Erdin (Amasya), 20 yaşındaki Komando Er Ferdi Sefa Kılıç (İzmir), Komando Er Umut Çiftçi (İzmir), Er Hasan İrkoç (Muş) şehit oldu. Şiddetle karşılık gören teröristler, olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine teröristlerin kaçış yollarını kesmek amacıyla helikopterlerle bölgeye birlik sevkedildi.

Tuğgeneral’e ayakta tedavi

Diyarbakır’dan Skorsky helikopterle 3 taburunun konuşlandığı Şırnak’a geçerken sıcak temas haberini alan Kayseri 1’inci Paraşütçü Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük de, beraberindeki timle çatışma bölgesine intikal etti. Tuğgeneral Küçük’ün içinde bulunduğu Skorsky’nin pervanesi, gece karanlığında ağaç dallarına çarptı. İnişi tamamlamak üzereyken pervanesi kırılan helikopter, düştü. Helikopterdeki timden Bitlis’in Tatvan İlçe nüfusuna kayıtlı Piyade Onbaşı Orhan Marhan ağır yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi’ne getirilen hafif yaralı Küçük ve 15 asker ayakta tedavi görürken, ağır yaralı Onbaşı Marhan tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Tuğgeneral Küçük’ün yarasının ayağında olduğu ve görevine döndüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!