Hakkari'de 5 asker ÅŸehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkaride 5 asker ÅŸehit
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 10:51

Hakkari Çukurca'da çıkan çatışma sonucu 4 asker şehit oldu. Çatışmanın ardından olay yerine giden bir helikopter kırıma uğradı. Teknik arıza nedeniyle kırıma uğrayan helikopterde de bir güvenlik görevlisi şehit oldu.

Haberin Devamı

İzmirli şehit er Sefa Kılıç'ın evinde yas var

İzmir şehit komando er Umut Çiftçi'ye ağlıyor

Helikopter şehidi onbaşı toprağa verildi

Amasya şehit uzman çavuş Ferhat Erdin'e ağlıyor

MuÅŸ'ta ÅŸehit er Hasan Ä°rkoÅŸ'un evinde yas

Yaralanan komutanın fotoğrafları

Olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:

1.   Hakkari ili Kavaklı bölgesinde 15 Ekim 2008 tarihinde icra edilen operasyonda görev alan bir komando bölüğünün, teröristlerin muhtemel bulunabileceği yerlere saat: 20.30 civarında manevra yaparken bir patlama olmuş ve bunu takiben teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Teröristlere şiddetle karşılık verilmesi üzerine, teması keserek kaçmışlardır. Teröristler üzerine açılan yoğun ateş sonucu verdikleri zayiat henüz bilinmemektedir.

Haberin Devamı

2.   Teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek maksadıyla, helikopterlerle bölgeye gece birlik sevk edilmiştir. Bir helikopterin inişi esnasında meydana gelen teknik arıza sonucu, helikopter kırıma uğramıştır. Bu olayda ağır yaralanan bir güvenlik görevlisi Şırnak Asker Hastanesinde şehit olmuş, aralarında Tugay Komutanının da bulunduğu 15 personel hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

3.   Ayrıca, Hakkari ili Şemdinli ilçesi Derecik bölgesinde, Irak sınırına 4 km mesafede bir grup terörist tespit edilmiş, yapılan müdahale sonucu 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

4.   Şırnak ili Cudi Dağı bölgesinde icra edilen operasyon esnasında ise 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

ÅžEHÄ°TLERÄ°N KÄ°MLÄ°KLERÄ°

Hakkari'deki çatışmada şehit olan askerlerin Uzman Çavuş Ferhat Erdin (Amasya), Komando Er Ferdi Sefa Kılıç (İzmir), Komando Er Umut Çiftçi (İzmir), Er Hasan İrkoç (Muş) olduğu belirtildi. Şırnak'ta helikopterin kırıma uğraması sonucu yaralandıktan sonra şehit olan askerin ise Piyade Onbaşı Orhan Marhan (Bitlis) olduğu belirtildi.

AYAÄžINDAN HAFÄ°F YARALANDI

Hakkari’nin Kavaklı bölgesinde teröristlerin muhtemel kaçış istikametlerini kesmek için, gece helikopterlerle bölgeye birlikler sevkedilirken, inişi sırasındana gelen teknik arıza sonucu kırıma uğrayan helikopterde hafif yaralanan Tugay Komutanı’nın Kayseri 1'inci Komando Tugayı Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Askeri yetkililerden alınan bilgiye göre, geçen çarşamba günü öğleden sonra Kayseri'deki konuşlu 1'inci Paraşütçü Komando Tugayı'ndaki karargahından Güneydoğu'daki görev yapan komutanlığına bağlı 4 taburdaki askerlerin yanına gitmek üzere Tuğgeneral Küçük askeri nakliye uçağıyla kentten ayrıldı. Diyarbakır'a giden Tuğgeneral Küçük, buradan da helikopterle 4 taburundan 3'ünün konuşlandığı Şırnak'a geçti. Bölgede çıkan çatışma üzerine bir timle birlikte bölgeye intikal ederken helikopterde teknik arıza sonucu kırım meydana geldi. Bu sırada helikopterde bulunan Tuğgeneral Küçük'ün ayağında burkulma olduğu, ancak karargahında çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

2. ORDU KOMUTANI BÖLGEDE

5 askerin şehit edilmesi ardından 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, özel uçakla Van'a geldi. Orgeneral Özel, buradan Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ile birlikte özellikle Aktütün bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere helikopterle bölge hareket etti.

 

Türk Hava Kurumuna ait özel uçakla bugün Van'a gelen 2.Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Ferit Melen Havaalanında Van Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan tarafından karşılandı. Orgeneral Özel, korgeneral Olcan ile birlikte helikopterle Şemdinli İlçesi Aktütün bölgesine hareket etti. Orgeneral Özel'e 2 helikopter de eşlik etti. Bu helikopterlerde Van Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket polislerinin de bulunduğu öğrenildi.

 

Haberin Devamı

Bu arada, Van Filo Komutanlığı'nda bugün yoğun bir helikopter trafiği yaşandı. Irak sınırının sıf noktasında bulunan Hakkari'nin Çukurca İlçesi'de de yoğun bir askeri hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye skorski tipi helikopterlerle özel eğitimli komandoların sevk edildiği ve operasyonların sürdüğü belirtiliyor.

 

POLÄ°S DE ALARMDA

Hakkari'nin Kavaklı Bölgesi'nde 4 askerin şehit olmasının ardından Çukurca ilçe merkezinde polis de alarma geçti. İlçeye giriş çıkış yapan araçlar muhtemel eylemlere karşı didik didik aranıyor.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/erdo_destek.jpg Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!