Karakollara trilyonluk Aktütün ayarı

Güncelleme Tarihi:

Karakollara trilyonluk Aktütün ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2008 12:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

11. Dış Ticaret Haftası'nın açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

K.IRAK İLE TEMAS

 

Bölgesel kürt yönetiminden Neçirvan Barzani'nin Türkiye'ye davet edildiği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: "Arkadaşlar Ankara'ya davet diye bir şey yok.Bu konular alt düzeyde yürütülen çalışmalardır.Bu çalışmalarla bizler 5 Kasım sürecinde başlattığımız ABD, Türkiye, Irak üçlü mekanizmasını daha yoğun bir şekilde, anlık istihbarattan daha farklı bir noktaya ulaştıralım istiyoruz. Bu stratejimizin bir adımıdır.

 

Haberin Devamı

Yoğun hava hareketları ile silahlı kuvvetlerimiz terör kamplarına yönelik adımları gerçekleştiriyor.Bu noktada bizler anlık istihbaratı değerlendiriken istiyoriz ki; merkezi Irak yönetimi ile özellikle terör kamplarının yoğun olduğu Avaşin, Zap gibi bölgelerdeki çalışmalarda da yoğunlaşıyoruz.Bu ulusal bir mesele değil.Uluslararası boyutu olan bir meseledir.Olay sadece K.Irak ile de sınırlı değil işin Avrupa boyutu var.Bunun üzerinde de yoğunlaşan çalışmalarımız var.Uzun soluklu bir yolcuğun, mücadelenin içindeyiz.Bu mücadelede gerekli olan neyse bunu yapacağız.Milletimizin hiçbir endişesi olmasın.Kimse 'bunun kökünü kazacağız' gibi açıklamalarla bu olayı pompalayarak rant elde etme gayreti içine girmesin.Şehit kanı üzerinden rant elde etmeye çalışmasın.Bu mücaledeyi hep birlikte yapacağız. İktidarı ile muhalefeti ile bunu beraber götürmek durumundayız.''

 

TAMPON BÖLGE ÖNERİSİ

 

Bahçeli'nin 'tampon bölge' önerisinin hatırlatılması üzerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu konuda Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölgeye gerek yok. Olması gereken yapılıyor. Ağzı olan konuşuyor. Bilende bilmeyende konuşuyor. Genelkurmay ne gerekiyorsa talep eder bizde uyarız. 167 tane karakol yapımı var ilk etapta. 300 trilyon gibi bir maliyeti var. 2009 sonuna kadar hepsini tamamlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

 

Haberin Devamı

YURTDIŞINDAKİ PARALARININ TÜRKİYE'YE GETİRİLMESİ

 

Türklerin yurtdışındaki paralarının Türkiye'ye getirilmesi yönündeki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Erdoğan, "Biz riski ne ise üstümüze alıyoruz. Yeter ki bu paralar Türkiye'ye gelsin" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!