Terörist cesetlerinde tuzaklanmış el bombası bulundu

Güncelleme Tarihi:

Terörist cesetlerinde tuzaklanmış el bombası bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 15:50

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde Aktütün Sınır Karakolu'na saldırarak 17 askeri şehit eden teröristlerin kaçarken, ölen PKK'lıların cesetlerini de tuzakladıkları belirlendi. Bölgede devam eden operasyonlarda 2 terörist daha öldürülürken, ölü gele geçen terörist sayısı 25'e çıktı.

Aktütün Karakolu'na PKK saldırısının ardından, ilk çatışmada ölen 23 teröristten 9'unun cesedi, Şemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yapılan kimlik tespitinde 9 teröristen 4'ünün yabancı oyruklu olduğu saptandı. Yabancı uyrukla teröristlerden 2'sinin İranlı, 2'sinin de Iraklı oldukları kaydedildi.

Bu arada teröristlerin, çatışmada ölen arkadaşlarının cesetlerine el bombası yerleştirip tuzakladıkları ortaya çıktı. Bu durum güvenlikg üçlerince saptanınca çağrılan bomba imha uzmanları, cesetlere yerleştirilen bombaları etkisiz hale getirdi.

ÖLEN TERÖRİST SAYISI 25'E ÇIKTI

Geçen cuma günü Aktütün Sınır Karakolu'nu korumakla görevli Bayraktepe'deki birliğe yönelik PKK saldırısından sonra başlatılan operasyonda 2 terörist daha öldürüldü. Böylece Aktütün'de öldürülen terörist sayısı 25'e çıktı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Aktütün Bölük Komutanlığı bölgesinde etkisiz hale getirilen 2 teröristle birlikte Biksi makineli tüfek, Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 12 el bombası, 6 roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeği ele geçirildiği belirtildi. Bölgede operasyonlara devam edildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!