Asker, OHAL yetkisi istiyor

Güncelleme Tarihi:

Asker, OHAL yetkisi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2008 23:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, terörle mücadelede yetki artırımı isteyen askerin beş talebinden ikisi konusunda mutabakat sağlandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Şahin, konuyla ilgili olarak tarafların bayramdan önce Hakimevi’nde yaptığı toplantıda aldığı kararlarla ilgili raporun kendisine iletildiğini açıkladı. Şahin, "Mutabakat sağlanamayan üç konuyla ilgili Kasım ayı başında yeniden komisyon çalışma yapacak" dedi

Hakimevindeki talepler

Hakimevi’ndeki toplantıda, polis ve jandarmanın yetkilerinin terörle mücadele eden askere de tanınması talep edildi. Toplantıda askerler başta olmak üzere güvenlik yetkilileri, gözaltı sürelerinin yeniden gözden geçirilmesini istediler. Güvenlik kuvvetleri, özellikle ayrı ayrı bölgelerde terör suçuna karışmış kişilerin sorgulanması ve yer göstermeleri için uygulanmakta olan dört günlük gözaltı süresinin yetersizliğinden yakındılar. Güvenlik kuvvetleri, dört günlük gözaltı süresinin, işlenen her suç için ayrı ayrı verilmesini talep ettiler.

Akademisyenler: Anayasa’ya aykırı

Doğu ve Güneydoğu’da olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmeden, yasa değişikliği ile askere yetki tanınmasının Anayasa’ya aykırı olacağını savunan akademisyenler, "Koşullar oluşmuşsa OHAL ilan edilmelidir. Bu Hükümet’in yetkisinde. OHAL ilan edilmeden askerin olağanüstü hal yetkisi kullanması Anayasa’ya aykırı olur" dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!