Komutan'ın tartışma yaratan karakol açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Komutanın tartışma yaratan karakol açıklaması
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 09:17

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, gazetecilere verdiği brifingde özetle şöyle dedi: Aktütün, Alan, Yeşilova, Umurlu ve Samanlı karakolları için geçen yıl taşınma kararı alınmıştı. Mali durum ve inşaat faaliyetleri nedeniyle taşınma operasyonu sürüyor. Aktütün Karakolu da bu kapsamda taşınacak.

Haberin Devamı

Iğsız'ın bu sözleri değişik görüşlere neden oldu. Bazı gazeteler ve yorumcular şu görüşü savundular: ''Madem taşınacaktı neden çelikten bir kale haline getirilmedi? Mali sorundan sözediliyorsa emekli genelkurmay başkanlarına bir trilyona zırhlı araç alınabiliyor. Demek ki sorun yok.''

Diğer görüş ise şöyle: ''Söz konusu karakollar 1991'den itibaren defalarca saldırıya uğramış, birçok şehitler verilmiş, o kapsamda önlemler alınmaktadır. Ne kadar önlem alırsanız alın, ne kadar takviye ederseniz edin terörle mücadelede bu acı olaylar yaşanacaktır.Terörün amacı bu tür sorular sordurup direncin ve güvenin kırılmasını sağlamaktır.''

ADI GEÇEN KARAKOLLAR HEDEF OLMUÅžTUÂ

 

Haberin Devamı

SAMANLI KARAKOLU:

 

4 Ağustos 1991 Gecesi Hakurk’tan gelen 300’e yakın teröristin saldırısı sonucunda 9 asker şehit oldu, 7 asker kaçırıldı. Irak’ın kuzeyine harekat başlatıldı.

 

ALAN KARAKOLU:

 

30 Ağustos 1992: İran’dan Türkiye’ye gelen yaklaşık 300 PKK’lı terörist Alan sınır Karakolu’na saldırdı. Ağır silahlarla saldırıya geçen teröristlere karşı çevre illerden çok sayıda takviye birlik geldi. 4 gün 13 saat süren çatışma sonucunda 18 şehit verildi, 43 terörist öldürüldü.

 

YEŞİLOVA KARAKOLU:

 

23 Ekim 2007: Şemdinli’de sınırın sıfır noktasında bulunan Yeşilova Jandarma Karakolu’na saldıran 80-100 kişilik PKK’lı grup püskürtüldü. Mehmetçiğin tank ve top atışına tuttuğu teröristler 30‘un üstünde kayıp verdi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!