Meclis tezkereyi görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Meclis tezkereyi görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 00:00

Meclis, yeni yasama döneminde ilk önemli konu olarak, hükümetin, sınır ötesi operasyon yetkisini bir yıl uzatan tezkereyi görüşecek. Tezkerenin, geçen yıl olduğu gibi yine rekor oyla kabul edilmesi bekleniyor.

Meclis Genel Kurulu’nda 8 Ekim Çarşamba günü sınırötesi operasyona ilişkin Başbakanlık tezkeresi görüşülecek. Tezkere, geçen yıl oylamaya katılan 526 milletvekilinden 507’sinin oyunu almıştı.

Bu, 1964, 1967 ve 1974’te Kıbrıs’a asker gönderme kararlarından sonra en yüksek oranla kabul edilen karar olmuştu. Görüşmelerin geçen yıl olduğu gibi yine açık yapılması planlanıyor.

Yerel seçim kaygısı

Tezkereyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınırötesi operasyon yetkisi 17 Ekim 2009’a kadar uzatılacak. Böylece sınır ötesi operasyonlar, mart 2009 yerel seçim sürecinde de kullanılabilecek. AKP’li bazı bölge milletvekilleri, DTP’lilerin operasyonları iktidara karşı anti propaganda için kullanmasından rahatsızlık duyuyorlar.

Mecburiyet sürüyor

Başbakan Erdoğan, bu nedenle Meclis’in açıldığı gün grubunu toplayarak milletvekillerine, "Geçen yıl bir içinde tezkerenin nasıl kullanıldığını gördünüz. Sivillerle ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Silahlı Kuvvetlerimiz çok dikkatli oldu, azami özen gösterdi. Hedefimiz sadece PKK’dır. Bunu durup dururken çıkarmadık. Bu mecburiyet sürmektedir. Tehdidin sınırötesi boyutu da sürdüğü için operasyonların devam etmesi gerekiyor" mesajını vermişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!