Hedefleri karakolu ele geçirmekti

Güncelleme Tarihi:

Hedefleri karakolu ele geçirmekti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2008 10:22

IRAK’ın Kuzeyi’nde PKK’nın üslendiği Basyan kampının Türkiye’ye açılan ilk kapısı olan Aktütün Karakolu’nu hedef seçen PKK’lıların, çok kayıp verme pahasına asıl hedeflerinin daha çok askerin bulunduğu Aktütün karakolu olmasına rağmen, karakolun çevresini tutan askerlerin barikatını aşamadıkları için geri döndükleri anlaşıldı.

Haberin Devamı

İŞTE O KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZ

 

AKTÜTÜN KARAKOLU'NUN FOTOĞRAFLARI

Aktütün Karakolu'nun, en yakın karakola olan uzaklığının 40 kilometre olduğunu belirten yetkililer,  “Aktütün karakoluna yardıma gelinmesi helikopterle gerçekleştirilse bile en az 2 saat alır. Karakolun bulunduğu yerden, olayın yaşandığı Bayraktepe’ye ulaşılması da 2 saati gerektirir. Bölgenin arazi yapısı böyle.”

 

Gün seçimi planlı

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde askerlerin nöbet değişikliği, yeni komutanların bölgeye gitmesi, bayram nedeniyle askerlerin bir bölümünün izinli olmasını da dikkate alan teröristlerin, sınıra sadece 200 metre uzaklıkta bulunan Aktütün’ü hedef seçtiğini belirten yetkililer şunları söylediler:

 

Haberin Devamı

“Gün ve saat seçimi son derece planlıdır. Askerlere karadan yapılacakm yardımı önlemek için de bu tür baskınlarda pusu grupları yer alır, ayrıca yollar mayınlanır. Böylece, yardım için gelen askerlerin gecikmesi sağlanır. Basılan birliği yetişilmek istenirken, daha büyük kayıplar verdirilmemesi için çok dikkatli davranılır.”

 

Hedef karakolu ele geçirmekti


Teröristlerin asıl hedefinin, daha önce iki kez zorladıkları Aktütün Karakolunu ele geçirip, yandaşlarına geçici de olsa moral vermek olduğunu değerlendiren bazı yetkililer, “Bayraktepe ele geçirilmeden, oradaki askerler etkisiz hale getirilmeden bu eylemi gerçekleştiremezlerdi.  İşte, askerlerimiz kanlarının son damlasına kadar teröristlere karşı mücadele ettiler. Onların karakola yaklaşmasını ve böylece daha büyük kayıplar vermemizi önlediler.”

 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!