Raportörün üniversitedeki görevine son verildi

Güncelleme Tarihi:

Raportörün üniversitedeki görevine son verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2008 12:26

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can'ın Çankaya Üniversitesi'ndeki görevine son verildi.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden kendi isteği ve arzusu olmadan ilişiğinin kesildiğini söyledi. Raportör Can, "Her hangi bir dava açmayı düşünmüyorum" dedi.

Üniversitelere türban serbestliği getiren Anayasa değişikliğinin iptali yönünde açılan davada, davanın reddedilmesi gerektiği yönünde bir görüş bildiren, AKP hakkında açılan kapatma davasında AKP'nin kapatılmaması gerektiği yönünde görüş bildiren Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can, yaklaşık 20 gün önce Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi sekreteryası tarafından işine son verildiğini öğrendiğini söyledi.

Can şunları söyledi: "Bana herhangi bir gerekçe söylenmedi. Arzum ve isteğim dışında bana haber vermeksizin görevime son verilmiş. Mayıs veya Haziran ayında üniversiteler açılmadan bana haber verilseydi, başka bir üniversitede görev alma şansım olurdu. Ancak 20 gün önce tesadüfen görevime son verildiğini öğrendim. Ders saatlerinin değişip değişmediğini öğrenmek amacıyla sekreteryayı aradım. Sekreterlik 'siz burada artık ders vermiyorsunuz' dedi. Ben de teşekkür edip kapattım. Bana yazılı herhangi bir tebliğde bulunulmadı. Görevime neden son verildiğini bende bilmiyorum. Herhangi bir dava açmayı düşünmüyorum"

Haberin Devamı

Bayram tatili dolayısıyla ailesiyle birlikte şehir dışına çıkan Can, Anayasa Mahkemesi'ndeki görevinin devam ettiğini de söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!