100 milyonuncu iPod satıldı

Güncelleme Tarihi:

100 milyonuncu iPod satıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2007 00:00

Apple 100 milyonuncu iPod’un satıldığını, böylelikle iPod’un tarihteki en hızlı satan müzikçalar ünvanına sahip olduğunu duyurdu. iTunes ve iTunes online müzik mağazası ile birlikte iPod, milyonlarca müzikseverin şarkılarını satın alma , arşivleme ve dinleme alışkanlıklarını değiştirdi.

Haberin Devamı

O günden beri Apple, beş nesil iPod , iki nesil iPod mini, iki nesil iPod nano ve iki nesil iPod shuffle olmak üzere10 adetten fazla yeni iPod modeli sundu. iTunes ve iTunes online müzik mağazası ile birlikte iPod, milyonlarca müzikseverin şarkılarını satın alma , arşivleme ve dinleme alışkanlıklarını değiştirdi.

 

Apple’ın CEO’su Steve Jobs “Bu tarihi dönüm noktasında, tüm dünyadaki müzikseverlere iPod’u böyle bir başarıya kavuşturdukları için teşekkür etmek istiyoruz. iPod, dünya çapında milyonlarca insanın müziğe olan tutkusunu yeniden alevlendirdi, ve biz bunun bir parçası olmaktan çok memnunuz” dedi.

 

GRAMMY ödüllü şarkıcı Mary J. Blige “iPod’dan önce ne yapıyordum hatırlayamıyorum. iPod müzikçalardan daha öte, kişiliğinizin bir parçası ve sevdiğiniz müziği her yerde yanınızda taşımanız için en iyi yol” dedi.

 

Haberin Devamı

GRAMMY ödüllüşarkıcı, söz yazarı ve gitarist John Mayer, “iPod olmasaydıdijital müzik tarihi, şarkılar ve albümler yerine dosyalar ve klasörler ile tanımlanırdı. Müziğin bulunduğu ortam değiştiği halde, iPod deneyimi müziğin bir müziksever için anlamını ve ruhunu canlı tuttu.“ dedi.

 

iPod, kılıflardan ses sistemlerine kadar iPod’a özel tasarlanmış4.000 adetin üzerinde aksesuardan oluşan benzeri görülmemiş bir ekosistemin oluşumunun temelini attı. Ayrıca, ABD’de satılan otomobillerin %70’inden fazlası iPod bağlanabilirliği sunmakta.

Yedi kez Tour de France şampiyonu Lance Armstrong “Koşu ayakkabılarımı ve iPod’umu gittiğim heryere götürüyorum. Koşarken müzik dinliyorum. Müziğimi yanımda taşıyabilmek gerçekten çok motive edici.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!