100 koli sahte fatura ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

100 koli sahte fatura ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2010 14:38

BURSA'da jandarma piyasaya sahte fatura sürdükleri tespit edilen aralarında tekstilci, mali müşavir, muhasebeci ve matbaacılarında bulunduğu 2’si kadın 11 kişi şüpheliyi gözaltına aldı. Operasyonda kargoya verilmek üzere hazırlanan 300 milyon TL tutarında 100 koli sahte fatura ele geçirildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, sahte fatura kesip satan bir şebeke olduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık 3 ay süren takip sonucunda İstanbul’da 38 yaşındaki Ahmet Ejderha ile kardeşi 35 yaşındaki Mehmet Ejderha, 40 yaşındaki Sait Kızılkaya, 41 yaşındaki Ş.O ve 37 yaşındaki Mustafa Yavuzaslan'ın kendilerine ait matbaalarda sahte fatura basıp, bunları kurdukları 10 ayrı paravan şirket aracılığı ile işleri kötü olan firmalara fatura üzerindeki rakamın yüzde 10-20 arasında bedelle kestiklerini tespit etti.

Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ile Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şubesi ekipleri tarafından Bursa'nın yanı sıra, İstanbul ile Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa, Eminönü ve Esenler'de 21 adrese cumartesi günü saat 05.00'te eşzamanlı baskın düzenlendi.

Matbaalarda yapılan aramalarda Bursa, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana’da çok sayıda firma adına düzenlenmiş olan ve kargoyla gönderilmek üzere kolilerede bulunan 300 milyon liralık sahte fatura ele geçirildi. Jandarma operasyon kapsamında, Bursa'da Suat Subaşı (39) kardeşleri Metin (32) ve Çetin Subaşı (37) ile Sabri Akgün'e (39) ait tekstil fabrikasında muhasebecilik ve mali müşavirlik yapan ve isimlerine 101 milyon TL'lik sahte fatura yazılan Devrim Özdoğan (29) ve Hülya Gümüş (28) ile işyeri sahiplerinide gözaltına aldı.

Operasyonda ele geçirilen 100 koli sahte fatura Maliye Bakanlığı'na bağlı vergi denetmenlerine teslim edilirken ele geçirilen ruhsatsız pompalı av tüfeği, 21 bilgisayar kasası, 2 diz üstü bilgisayar, 2 tane hard diske el konuldu. Gözaltına şüpheliler “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında sahte fatura basmak, para karşılığı ticaretini yapmak, vergi kaçırarak devleti zarara uğratmak ve haksız kazanç elde etmek” suçlarından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!