10 yıldır aranan '112 tacizcisi' yakalandı

Güncelleme Tarihi:

10 yıldır aranan 112 tacizcisi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 10:18

Samsun'da yaklaşık 10 yıldır ankesörlü telefonla aradığı 112 Acil Servis çalışanlarını cinsel içerikli sözlerle taciz ettiği iddia edilen kişi yakalandı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 10 yıldır 112 Acil Servis'i arayarak cinsel içerikli sözlerle çalışanları taciz eden kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada, söz konusu kişinin son olarak otogardaki ankesörlü telefonu kullandığı belirlendi.

Otogarın güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, zanlının kullandığı aracı tespit etti.
Gıda firmasına ait olduğu anlaşılan aracın sürücüsü olan zanlı O.S. (27) “telefonla cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kamu görevlisini tehdit ve hakaret” suçlarından gözaltına alındı.

Evli olan zanlının askere gitmeden önce başladığı eylemini askerden geldikten sonra da sürdürdüğü belirlendi.
O.S'nin suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

112 ÇALIŞANLARI RAHAT BİR NEFES ALDI

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ömer Barış Çankaya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır ankesörlü telefonla aradığı 112 Acil Çağrı Merkezindeki çalışanları cinsel içerikli sözlerle taciz ettiği iddia edilen zanlının yakalanması sonrasında “Cinsel tacizde bulunup, küfür eden ve 10 yıldır uğraşan bir sapıktı” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Başhekim Çankaya, yaklaşık 10 yıldır cinsel içerikli sözlerle çalışanları taciz eden kişinin yakalanmasının çalışanlar üzerindeki psikolojik baskıyı azalttığını ifade etti. 112 Acil Çağrı Merkezinin vatandaşlara önemli bir hizmet verdiğini belirten Çankaya, şöyle dedi:

“Arkadaşlarımız vatandaşlara hizmet etmeye çalışıyor. En büyük sıkıntımız sapıklar. Personelimizin görevi hastalarla ilgilenmek. Ancak sapıklar bizim hem şevkimizi hem de çalışma performansını etkilemektedir. Bu sapık 10 yıl sonra yakalanmıştır. Cinsel tacizde bulunup küfür eden ve 10 yıldır uğraşan bir sapıktı. Hatta kendi ismini vererek sapıklık yapan birisiydi, yakalandı. Çağrı merkezindeki arkadaşlarımız bu sapığın yakalanmasından mutlu oldular.”

Çağrı merkezinde çalışan hemşire Pelin Saraç da söz konusu kişinin 10 yıldır sürekli merkezi aradığını kaydetti.

Şahsın yakalanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Saraç, “Bu son olur inşallah. Bundan sonra bu tür sapıklıkların azalacağını düşünüyorum. Bu diğerlerine bir örnek olacak. 24 saat boyunca sürekli arıyordu. Psikolojimiz o kadar kötü oluyordu ki, insan bazen dayanamıyor. Normal bir vatandaş aradığı zaman bile o karşımıza çıkacak sanıyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!