10 yaşındaki çocuğun sağlık dramı

Güncelleme Tarihi:

10 yaşındaki çocuğun sağlık dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 11:42

Hakkari'de pankreas kanseri olan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Saim Aksu'nun kemoterapinin ardından enfeksiyon kapmaması için tek kişilik odada kalması gerekiyor. Ancak, 6 nüfuslu ailesinin evleri tek odalı.

Hakkari'nin Bağlar Mahallesi'nde yaşayan 6 nüfuslu Aksu ailesinin 10 yaşındaki çocuğu Saim, yaklaşık 2 yıl önce yakalandığı pankreas kanseriyle mücadele ediyor. Bağlar İlköğretim okulunda eğitim öğretim görürken rahatsızlanan küçük Saim'in götürüldüğü Van Devlet Hastanesi'nde pankreas kanseri olduğu belirlendi.

Burada Saim'nin tedavisinin güç olacağı belirtilerek, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Küçük Saim bu hastanedeki ameliyatın ardından kemoterapi görmeye başladı.;

Bu süreç içerisinde ailesi maddi sıkıntılar çeken Saim, okuluna da devam edemeyerek, eğitimini yarıda bıraktı.

Şimdiye kadar 3 defa ameliyat olan Saim Aksu, Bağlar Mahallesi'nde derme çatma tek odalı toprak evde yaşıyor. Saim Aksu, 15 günde bir Ankara'ya giderek kemoterapi görüyor.

Kemoterapinin ardından Ankara'da kalacak yerleri ve maddi imkanları olmadığı için otobüsle tekrar Hakkari'ye dönen küçük Saim'e doktorları tarafından enfeksiyon kapmaması için kesinlikle ayrı bir odada kalması öneriliyor. Oysa küçük Saim'in 6 nüfüslu ailesinin tamamı tek odalı bir evde yaşamlarını sürdürüyor.

BABADAN YARDIM ÇAĞRISI

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunun gözleri önünde eridiğini belirten baba Recep Aksu, işsiz olduğu için Saim'e iyi şartlarda bakamadığını kaydetti. Baba Recep Aksu, şunları söyledi:

“Ankara'ya giderken Hakkari Valiliği bana gidiş için yol parası veriyor. Ankara'da kalacak yerimiz olmadığı için çok mağdur oluyoruz. Çocuğumun kemaoterapi olduğu zaman doktor enfeksiyon kapmaması için tek kişilik odada kalması gerektiğini söylüyor. Ben de tamam diyorum ama evimiz toprak ve tek odamız var. Ailece bir odada kalmak zorundayız. Bu yüzden çocuğum defalarca enfeksiyon kaptı bu nedenle tedavisinde bir ilerleme olmuyor. Çocuğum her gün gözlerimizin önünde ölüme biraz daha yaklaşıyor. Yardım eli uzatılmasını
bekliyoruz.”

Bu arada, hastalıktan kurtulduktan sonra polis olacağını söyleyen ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Saim, bilgisayar istediğini belirterek, “Evde canım sıkılıyor. Belki bana bir bilgisayar gelir de internete girerim” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!