10 yaşında kalbi durdu ve iki kalp krizi geçirdi

Güncelleme Tarihi:

10 yaşında kalbi durdu ve iki kalp krizi geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2007 00:00

Bodrum’da anneannesi ve dedesiyle tatildeyken 10 Temmuz’da birden kalbi duran ve acil müdahaleyle yaşama döndürülen 10 yaşındaki Mina Teser, Bodrum’da yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede de aynı gün iki kez kalp krizi geçirdi. Beyninde oluşan ödem nedeniyle sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mine Teser’in üst üste geçirdiği kalp krizlerinin sebebi ise araştırılıyor.

BODRUM’da tatil yaparken kalbi duran 10 yaşındaki Mina Teser, İstanbul’dan Bodrum’a giden aile dostları Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Figen Esen’in kontrolünün ardından ambulans uçakla acil olarak Amerikan Hastanesi’ne getirildi.

Tomografi ve EMAR sonuçlarında Mina’nın kalbinden çok beyni hasar gördüğü için, basınçlı oksijen tedavisi uygun görüldü. Prof. Esen’in çalıştığı Ümraniye’deki Hisar Intercontinental Hastanesi’ne nakledilen Mina’nın yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor. Beyninde oluşan ödem nedeniyle sağlık durumu ciddiyetini koruyan Mine Teser’in üst üste geçirdiği kalp krizlerinin sebebi ise araştırılıyor.

Ticaretle uğraşan Ayşin ve Güray Teser çifti, kızları Mina Teser için http://minateser.org/ sitesinde günlük tutuyor. 10 Temmuz’dan bu yana yaşadıklarını anlatan Teser çiftine bugüne dek 30 binin üzerinde kişi Mina’nın iyileşmesi için iyi dileklerini iletti. Yoğun bakımda kızının yanından ayrılmayan Ayşin Teser, internette yazılanları, narkozla uyutulan Mina’ya okuyor. Mina Teser’in günlüğünde ailesi, "Long QT" denilen kalıtsal bir kalp rahatsızlığından şüphelenildiğini belirtiyor. Bu yüzden Mina Teser’in kanı genetik taramaya gönderildi.

Önceki gün internet sitesinde, doktorların verdiği bilgiye göre Mina Teser’in beyninde oluşan ödemin gerilemeye başladığı duyuruldu. Hiperbarik oksijen tedavisinin Mina için en iyi tedavi yöntemi olduğu konusunda görüş birliğine varan doktorları, henüz küçük olduğu için beyninde gördüğü hasarı çabuk atlatacağını belirtiyor.

Doğum gününü hastanede kutladılar

Mina Teser’in yoğun bakımda geçirdiği 15 Temmuz’daki doğum gününde, arkadaşları ve kuzenleri "Seni çok seviyoruz iyi ki doğdun Mina" yazılı tişörtlerle hastanede buluştu. Annesi Ayşin, kardeşi Maya ve arkadaşları doktorun izniyle birkaç dakika yoğun bakıma girerek Mina’ya doğum günü şarkısı söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!